3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Işıkara'dan tüyler ürperten benzetme

PROF.DR. IŞIKARA'DAN DEPREM UYARISI

Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, Sakarya'daki orta ve az hasarlı makyajlı binaların birer 'mezar' olduğunu öne sürerek, "Sakarya'nın önce bu sorunu halletmesi lazım" diye konuştu.

Sakarya'da, "Deprem ve Afet yönetimi" konulu panele katılan Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, Kuzey Anadolu fay hattının güney kolunda deprem uyarısı yaptı.

Sakarya Üniversitesi ve Türk Kızılay Şubesi tarafından düzenlenen "Deprem ve afet yönetimi" konulu panel Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Paneli Sakarya Vali Yardımcısı Adem Saçan, SAÜ Rektör Yardımcısı Muzaffer Elmas, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Metin Velioğlu, Kızılay Sakarya Şube Başkanı Şaban Kaludra, Kızılay görevlileri ve öğrenciler dinledi. Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, Prof. Dr. Gündüz Horosan, Doç. Dr. Murat Utkucu, Yard.Doç Dr. Hüseyin Serdar Küyük ve

Araştırma Görevlisi Dilek Özceylan konuşmacı olarak katıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, panelde "Afet yönetimi ve yeni yaklaşımlar" konulu bir sunum yaptı. Işıkara, sunumun ardından yaptığı açıklamada, Sakarya'daki orta ve az hasarlı makyajlı binaların birer "mezar" olduğunu öne sürerek, "Ağır hasarlı binalar bilirkişi marifetiyle orta hasarlı veya az hasarlı bina haline getirildi. Bunları cilaladılar, makyajladılar. Dışarıdan baktığınızda dört dörtlük gibi görünüyorlar, oysa onların her biri bir mezar. Ve o mezarları da

Sakarya'da okuyan çocuklarımıza kiraya verdiler. O makyajlı evleri 11 yıldır konuşuyoruz ama hiçbir sonuç alamadık. Sakarya'nın önce bu sorunu halletmesi lazım" diye konuştu.

Işıkara açıklamasını olası bir depremden söz ederek tamamladı. Işıkara, Kuzey Anadolu Fay Hattının Güney Kolunun 250 yıldır sessiz olduğunu, söz konusu fayda deprem olma riskinin yüksek olduğunu iddia etti. Kuzey Anadolu fay hattının güney kolunun Geyve'den başlayıp Mekece ve İznik Gölüne, oradan da Gemlik Körfezine ulaştığını anlatan Işıkara, şunları söyledi: "Bu kol 250 senedir sessiz. İncelediğimizde 1750 yıllarından önce bu fay zaman zaman deprem üretmiş. Burada bir deprem olma ihtimali çok yüksek.

Bu depremden Adapazarı da etkilenecek. Ne yapın yapın hasarlı o yapılarınıza bir çare bulun."

PROF.DR. IŞIKARA'DAN DEPREM UYARISI
PROF.DR. IŞIKARA'DAN DEPREM UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 15:43:03
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 17:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?