5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

'Isınan ev' korkutuyor

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde oturdukları evin zemini ile suyu esrarengiz şekilde ısınan aile ve komşuları büyük korku yaşıyor. 

Edinilen bilgiye göre, Rüstempaşa Mahallesi'nde iki katlı bir evin zemin katında yaşayan Mahir Özen (38) ve ailesi, evin zemini ile suyunun sebebi belli olmayan bir şekilde ısınması sonucu tedirginlik yaşıyor. 1 yıldır zemini ısınan ve sıcaklığın 38.5 dereceye kadar çıktığı evde, musluktan da sıcak su akıyor. Evin içindeki sıcaklık sebebiyle yazın büyük zorluk ve korku yaşayan aile, yetkililerden sıcaklığın kaynağının bulunmasını istiyor. 

Mahir Özen, 1 yıldır süren sıcaklığı eşinin yerleri silerken fark ettiğini belirterek, "İlk zamanlar olayı önemsemedik. Ancak sıcaklığın git gide artmasından endişe duyarak kaymakamlık ve belediyeye durumu bildirdik. Yaşanan olaydan hem ailem, hem de komşularım korku duyuyor. Sürekli sıcaklığı ölçtüm. Sıcaklık 38.5 dereceye kadar çıktı. Bunun üzerine ben de kaymakamlık ve belediyeye haber verdim. Mühendisler geldi, inceleme yaptı. Onlar da sıcaklığı ölçtü, 38.5 derece çıktı. Evin dışında da, zeminde sıcaklık yüksek. Bu sıcaklık evin içerisinde zeminde de yayılıyor. Olaydan komşularımızın da haberi oldu. Onlar da tedirginlik içinde. Acaba doğalgaz mı var, patlama mı olacak diye korkuyorlar. Dışarıda eşim yerleri silerken bazen elektrik çarpıyor. Binamız eski, topraklaması yok. Kaçak olacağını tahmin etmiyorum. Elektrik kurumundan da geldiler. Bir şey bulamadılar. Evin suyu da sıcak akıyor. Normalde 20 derece olması gereken su, 24 derece akıyor. Bir süre sonra suyun sıcaklığı normale dönüyor. Endişe
duyuyoruz. Evin içinde de aynı sıcaklık söz konusu. Kışın soba yakmayı düşünmüyorum. Yazın sıcaktan ötürü çok bunaldık. Balkonda yattık" dedi. 

Yetkiler ise, sıcaklığın kaçak elektrikten kaynaklanabileceğini ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 17:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?