3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

İthal et protestosu

SAKARYA'DA İTHAL ET PROTESTOSU

Sakarya'da, ithal et söylentileri üzerine eylem yapan besiciler ceket yaktı.

Marmara Bölgesi'nin en önemli pazarlarından Erenler ilçesinde kurulan hayvan pazarında satışlar, ithal et söylentileri üzerine durma noktasına geldi. Hayvanlarını pazara getiren ancak satamayınca araçlarına yükleyerek geri götüren besiciler, ithal et getirilmesine büyük tepki gösterdi.

İthal ete karşı olduklarını söyleyen besiciler, hayvancılığın durma noktasına geldiğini ifade ederek, "Bütün hastalıklar ithal et ile geldi. Bunların başında deli dana, şap ve domuz gribi gibi hastalıklar geliyor. Ahırlarımız boşaldı. İçinde fareler cirit atıyor. Et 8,5 TL iken hayvan yemi 35 TL oldu. İthal et söylentileri üzerine et fiyatları 30 TL'yi buldu. Biz zaten kasaplara 17 TL'den eti veriyorduk. Şimdi hiç alan yok. Bankalardan kredi kullandık. Hayvanlarımız satamıyoruz. Borç gırtlağa kadar. Ne alacağımızı alıyoruz ne de borcumuzu ödüyoruz. Et ve Balık Kurumu zaten hayvanlarımızı kesmiyor. Birtakım spekülatörler çıkarak halkın ekmeğine kan doğradı. Tarım bitti, hayvancılık bitiyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz" dedi.

Sorunlarına çözüm bulunmadığı takdirde hayvanlarla birlikte Ankara'ya yürüyeceklerini söyleyen besicilerden biri üzerinde bulunan yeni ceketini çıkardıktan sonra ateşe verdi. Ceketini yakan besiciye diğer besiciler de çakmaklarını çıkararak destek verdi. Bir anda alevlenen ceket bir süre besiciler tarafından havada gezdirildikten sonra söndürüldü.

SAKARYA'DA İTHAL ET PROTESTOSU
SAKARYA'DA İTHAL ET PROTESTOSU
SAKARYA'DA İTHAL ET PROTESTOSU
SAKARYA'DA İTHAL ET PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 12:30:04
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 10:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?