3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Kaldırsana Sakarya'yı ayağa!

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU SAKARYA'DA HALKA HİTAP ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bana yetki verin, güç verin, kul hakkı yiyenlerden hesap sormak boynumun borcu olsun" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, referandum çalışmaları kapsamında Sakarya Kent Meydanı'nda halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, Sakaryalılar'a söz vererek, "Size söz veriyorum; yekti verin, güç verin, kul hakkı yiyenlerden hesap sormak bu kardeşinizin boynunun borcudur. 2002 yılında Sakarya AK Parti'ye 6 milletvekili verdi. 2007'de 5 milletvekili verdi. Şimdi soruyorum 6 milletvekili Sakarya'nın sorunlarını çözdü mü, deprem sorunları çözdü mü? Sakaryalı güvenerek iktidara 6 milletvekili verecek, meclis kürsüsünden Sakarya'nın sorunları söylenmeyecek. Başbakan Sakarya'ya gelecek ve 'Sakarya ayağa kalk diyecek'. Senin görevin ne, kaldırsana Sakarya'yı ayağa. Başbakan sen değil misin? Kaldırsana Sakarya'yı ayağa" dedi.

AK Parti iktidarını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Şeker pancarı üreticisi hayatından memnun mu? Şeker fabrikasının yerini birilerine peşkeş çektirecekler. Bir sorun bakalım, o şeker fabrikası hangi AK Parti yandaşının borç batağı altında. Arazini birilerine peşkeş çektirmek istiyorlar. Şeker pancarı üreticisine 'sen ekme' diyorlar. Niye ekmiyor, alın teri dökmek günah mı? Eve helal ekmek götürmek günah mı? Çalışmak günah mı? AK Parti felsefesine göre günah, çalışmayacaksın. Üretmeyeceksin. Alın teri dökmeyeceksin, yoksullaşacaksın, bir hırka, bir lokmaya muhtaç kalacaksın. AK Parti gelecek sana bulgur, makarna verecek. Sen de ona oy vereceksin. Bu düzen Recep Bey düzenidir. Bu düzeni yıkacağız. Yerine halkın iktidarına kuracağız" diye konuştu.

"Bunların bir özelliği var biliyorsunuz. Bunların özelliği milletin arasına girerek din iman, Allah peygamber edebiyatı yaparlar" diye devam eden CHP lideri, "Bir bakarsınız köşeyi dönmüşler. Dini kullanırlar inancımızı sömürürler bunlara inanmayın. Bunlar halkın ekmeğine aşına göz koyanlardır. Bunların elinden gelse millete bir lokma bile vermeyecekler. Ne diyor Başbakan o ana muhalefet partisi liderine 'mecliste bir kıdım su bile vermeyiz'. Bakın kafaya demokrasi var mı, böyle demokrasi anlayışı olur

mu? Bana su vermeyecekmiş. Senin suyuna muhtaç değiliz. Biz halkımıza güveniyoruz. Halkın iradesine güveniyoruz. Yetki verin güç verin onlardan hesap sormak bizim boynumuzun borcu olacaktır. Size inanıyoruz. Tek güvencem tek gücüm sizsiniz umudumuz sizsiniz. Beraber mücadele edeceğiz. Halkla beraber mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı. Herkesin inançlarına saygılı olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Biz herkesin inancına saygılıyız. Herkesin inancı etnik kimliği başımızın üzerinde. Hiçbir zaman inançları dolayısıyla insanlar arasında ayrım yapmadık. Sakarya'da da söylüyorum; eğer bir tek Allah'ın kulu çıkıp 'ben ibadetimi özgürce getiremiyorum' diyorsa gelsin Kemal kardeşini bulsun. Onun önünde düşeceğim, ibadetini özgürce yerine getirmesi için mücadelemi yapacağım. AK Parti'nin tuzağına kimse düşmesin Bizim derdimiz insanların inancı ile değil. Bakınız en temiz duyguları istismar ediyorlar.

İstanbul'da bir pankart astılar. Sözde CHP asmış. Biz asmadık. Aynı pankartı Diyarbakır'da asmışlar. Başbakan İçişleri Bakanı'na soruyor, Beşir bey 'o pankart burada da var'. Evet o pankart burada var. Şimdi soruyorum Recep Bey bu ülkenin başbakanı sensin, o pankartı asanı bul. Bulmuyorsan bunun sorumlusu sensin. İnsanların en temiz duygularını inançlarını sömüren bir parti milleti iliklerine kadar soymaz mı. Ben de biliyorum soyar. İnançları sömürüyorlar, duyguları sömürüyorlar. Etnik kimlikleri sömürüyorlar. Şimdi sıra geldi vatandaşın cebine onu da soyacaklar. Ama izin vermeyeceğiz. Ama mücadele edeceğiz sizin gücünüzle sizin desteğinizle."

Kılıçdaroğlu, Sakarya'nın AK Parti'ye 6 milletvekili verdiğini belirterek, "AK Parti Sakarya'ya ne verdi biliyor musun? 6 tane icra dairesi. İcra dairesi sayısını 6'ya çıkardı. Esnaf çiftçi icra kıskacında. Bu tabloyu unutmayın. Bu tablo hep bana tablosudur. Bu tablo Recep Bey tablosudur. İzin verin yetki verin haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuralım" diye konuştu. Kılaçdaroğlu şöyle devam etti:

"İntibak yasasını çıkartacağız ve emeklide milli gelir artışından ayrıca pay alacaktır. Emekliyi birinci sınıf yurttaş yapacağız. Şimdi bunlar geldi. 8 yıl ülkeyi yönettiler, ceplerini doldurdular. Köşeyi döndüler, din iman edebiyatı yaptılar. Şimdi diyorlar ki 'bir Anayasa getiriyoruz buna da evet deyin'. Bu Anayasa çiftçinin derdini çözüyor mu? Emeklinin derdini çözüyor mu? Esnafın memurun derdini çözüyor mu? Bu Anayasa kimin derdini çözüyor; bu anayasa kul hakkını yiyenlerin derdini çözüyor. 'Ben mahkemeye adamı mı tayin edeyim benim o benim davama baksın beni beraat ettirsin' diye düşünüyor. Buna izin verecek misiniz? Ramazan ayındayız, kutsal aydayız, manevi duyguların en yoğun olduğu aydayız. Eğer diyorsanız ki kul hakkı yiyenler yemeye devam etsin, malı götürmeye devam etsin o zaman gidip eveti basabilirsiniz. Ama diyorsanız ki kul hakkı yemeye son, düzgün bir siyaset, temiz bir siyaset, artık kul hakkı yemeye son vereceğim ve anayasaya hayır diyelim diyorsanız sizinle beraberim. Çünkü biz biliyoruz ki bu anayasa yolsuzlukları meşrulaştırıyor. Bu Anayasa yolsuzlukları korumak için hazırlanıyor."

Özelleştirmelere değinen Kılaçdaroğlu, "2004 yılında Tüpraş özelleştirildi. 1 milyar 300 milyon dolara bir gruba satıldı. Petrol İş Sendikası itiraz etti. Bir yıl sonra aynı yer 4 milyar 100 milyon dolara satıldı. 3 milyar dolar kar etti. Şimdi Anayasaya hüküm getiriyorlar. İhalelerde kamu menfaati dolayısıyla dava açılamaz. Ne demek biliyor muzunuz? 1 milyar 300 milyon verdin artık gerisine karışma yağma düzeninde anayasa getiriyorlar. Anayasa yağma düzeninin koruyucusu olacak. Buna izin veriyor musunuz? İzin vermeyeceğiz. Vermemeliyiz. Yüreğinde Allah korkusu olan kul hakkı yiyenlere izin vermeyelim. Kul hakkı yiyenler bilin ki bu ülkeyi sömürüyorlar. Bilin ki bu ülkenin çıkarlarını düşünmüyorlar. Ceplerini dolduruyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu 2B arazilerini kullananlara bedelsiz vereceklerini ifade ederek, "2B konusunda bizim düşüncemiz şu açıkça söylüyorum 2B'yi çözeceğiz. Ama AK Parti'nin yaptığı gibi değil. AK Parti oları satmak istiyor biz kim kullanıyorsa kullandığının hiçbir bedelini almayarak 2B arazisini onlara vereceğiz. Bizim ilkemiz bu hedefimizde bu. Ve bunu da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Referanduma hazırlanırken kendi kaynaklarıyla hazırlandıklarını ifade eden Kılaçdaroğlu, "AK Parti'ye bakın Edirne'den Hakkari'ye kadar bütün bilboardlar da 'evet' yazıyor. Hangi gazeteyi alırsanız tam sayfa evet ilanları, bir sayfa kaç lira biliyor musunuz? 40 bin lira şimdi soruyoruz, bu kadar parayı nereden buluyorsunuz, bu değirmenin suyu nereden geliyor? Ülkede açlık varken, yoksulluk varken bu kadar parayı nasıl harcıyorsunuz diye soruyoruz. Sormayacak mıyız" dedi.

AK Parti'ye güvenilmemesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Bunlar diyorlar ki '12 Eylül darbecilerini yargılayacağız'. Bunlar yargılayabilirler mi? Yargılayacak niyetleri olsaydı kendilerine muhtara veren paşayı yargılarlardı. Yargıladılar mı, bir de tuttular üstüne üstlük üstün hizmet madalyası verdiler. Onun için diyorum bunlara güvenmeyin, bunlara inanmayın. Gençler siyasette daha fazla olacaksınız, daha fazla gür sesiniz çıkacak. Çünkü siz ülkenin geleceğisiniz. Recep Bey kadın erkek eşitliğine inanıyor mu?

Zaten kendisi de söyledi, 'ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum'. Demokrasilerde kadın erkek ayrımı yoktur. Benim bir oyum varsa kadın kardeşimin de bir oyu vardır. Artık bu ülkede her meslekte kadın kardeşlerimiz çalışabiliyor. Üretebiliyor. Erkeğin yanırda oda elinde teriyle kazandığını evine götürebiliyor. O zaman kadın erkek arasına ayrılığı koyan Recep Tayyip Erdoğan'a ders vermek bütün kadın kardeşlerimin görevi olsun diyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından Kocaeli'ne hareket etti.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU SAKARYA'DA HALKA HİTAP ETTİ
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU SAKARYA'DA HALKA HİTAP ETTİ
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU SAKARYA'DA HALKA HİTAP ETTİ
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU SAKARYA'DA HALKA HİTAP ETTİ
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU SAKARYA'DA HALKA HİTAP ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2010 Cumartesi 18:26:00
Güncelleme :5 Eylül 2010 Pazar 09:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?