6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Kar yağışı devam ediyor

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, Sakarya'da da hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Dün başlayan ve hala devam eden kar yağışı nedeniyle Sakarya'da hayat felç olurken, il genelinde 95 köy yolu ulaşıma kapandı.
 
Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı sonrasında Sakarya beyaza büründü. Şehir merkezinde yaklaşık 30 santimetreyi bulan kar nedeniyle birçok vatandaş araçlarını trafiğe çıkaramadı. Toplu taşıma araçlarının ulaşımında da sıkıntı yaşandı. Vatandaşlar işyerlerine, öğrenciler ise okullarına gecikmeli olarak gidebildi. Adapazarı şehir merkezinde bir çok cadde ve sokakta kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Özellikle Adapazarı'nın batı çıkışı olan Orhan Gazi Caddesi, buzlanma ve kar nedeniyle ulaşıma kapandı. İşlerine gitmek ve Adapazarı'ndan çıkmak isteyen yüzlerce araç yolda kaldı. Belediye ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürüyor. 

Sakarya'da gece boyunca deva eden kar yağışı nedeniyle yüzlerce maddi hasarlı ve yaramalı trafik kazası meydana geldi.
 
Bu arada, Sakarya genelinde kar nedeniyle 95 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamada, merkezde 3, Akyazı İlçesi'nde 11, Geyve İlçesi'nde 36, Hendek İlçesi'nde 18, Karasu İlçesi'nde 1, Kocaali İlçesi'nde 10, Sapanca İlçesi'nde 4, Pamukova İlçesi'nde 7 ve Taraklı İlçesi'nde 5 olmak üzere il genelinde 95 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 11:27:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?