5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Karasu esnafı 'sopalandı'

Karasu ilçesinde, son günlerde artan asayiş olaylarında polisin yetersiz kaldığını ileri süren bir esnaf, yaklaşık 50 esnafa olaylara müdahalede kullanmak üzere sopa dağıttı.


İlçede sık sık yaşanan asayiş olaylarından rahatsız olduklarını belirten Ufuk Ertürk isimli esnaf, Karasu Çarşısı'nda işyerleri bulunan esnaf arkadaşlarına, yaptırdığı 50 adet sopayı, el arabasıyla taşıyarak dağıttı. Son günlerde çarşıda çıkan olaylardan dolayı sopa dağıttığını söyleyen Ufuk Ertürk, "Karasu ilçesinin nüfusu yaz aylarında artıyor. Tatilcilerin de gelmesiyle sayfiye olan ilçemizde hareketlilik yaşanıyor. Ancak bazı kişiler, ilçemizin huzurunu bozuyor. Sürekli kavgalar çıkıyor. Bu kavgalardan bazıları da ölümle sonuçlanıyor. Biz polisin de yetersiz kaldığını düşünüyoruz. Az sayıda polisle görev yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü, olaylara zamanında müdahale edemiyor. Bulvarda serseriler cirit atıyor. Bu nedenle ben de diğer esnaf arkadaşlarımızın kullanması için 50 adet sopa yaptırdım. Bunları dağıttım" dedi.


Çarşı esnafı da, gerekirse sopaları kullanacaklarını ifade ederek, "Biz ilçemizde huzur istiyoruz. Huzurun sağlanmasında güvenlik güçlerimizin yetersiz kaldığını düşünüyoruz. Çarşıda herhangi bir kavga olursa, müdahalede bulunuruz" diye konuştu.
Bazı esnaf ise kendilerine dağıtılan sopaların üzerine "Huzur bulucu" yazdıkları görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 18:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?