5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Karasu'da köylülere düve dağıtıldı

Sakarya'nın Karasu ilçesi Limandere beldesinde köylülere düve dağıtıldı.

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapmasında Limandere beldesinde 100 kişiye 2'şer süt ineği dağıtıldı. Sakarya Valisi Hüseyin Atak, ineklere iyi bakılmasını isteyerek, "Siz onlara ne kadar iyi bakarsanız onlarda o kadar iyi süt vererek size bakar" dedi. Sakarya'da bu güne kadar 25 projenin uygulandığı belirten Atak, 5 bin üstün kültür ırkı süt ineği dağıtıldığını söyledi.

Karasu ilçesi Limandere beldesinde bulunan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt Sığırcılığı Projesi inek dağıtım ve işletme binasının temeli törenle atıldı. Törende 100 kişiye 2'şer üstün kültür ırkı süt ineği verildi. Sakarya Valisi Hüseyin Atak, törende yaptığı konuşmada, kırsal kesime yönelik bu projeyi Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Başbakanlık sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Ziraat Bankası'nın birlikte yürüttüğünü belirtti. Sakarya'da 130 bin büyük baş hayvanın bulunduğunu ifade eden Atak, "Bunların yüzde 20'si melez, yüzde 30'u kültür ırkı, geriye kalan ise yerli ırktan oluşuyor. Bugün bu ineklerden 762 bin YTL değerinde 200 adet dağıtıyoruz. Üstün kültür ırkı inekler yılda 4 ton süt verebiliyor. Bu Türkiye ortalamasının iki katı. Buradaki amacımız Sakarya'da yüzde 30 düzeyinde olan üstün ırkın çoğalmasını sağlamak. Bu tür projelerle bu gerçekleştirilecek. Köylünün gelir seviyesi yükselmesiyle kentlere de göç önlenmiş olacak" diye konuştu.

Köylere yönelik hizmetin sadece bu tür çalışmalardan ibaret olmadığını belirten Atak, KÖYDES Projesi ile bu sene 800 kilometre köy yollarının asfalt yapılacağını kaydetti. Bunun için 13 milyon YTL para harcanacağını vurgulayan Atak, "Ayrıca 43 köye 5 milyon YTL harcanarak içme suyu götürüldü. Bunun yanında özel idarenin köylere yönelik çalışmaları da devam ediyor. Buradaki amaç köylünün hem gelir seviyesini yükseltmek hem de onu köyde yaşamasını sağlayarak kente göçü engellemektir. Bu projeler şu ana kadar başarıyla uygulandı" dedi.

Limandere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sedat Sipahioğlu ise temelini attıkları binanın tamamlanmasıyla kendi binalarında daha iyi hizmet vereceklerini vurguladı.
iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 14:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?