7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Karavancılar sezonu açtı

KARAVANCILAR SEZONU SAPANCA'DA AÇTI

Karavan tutkunları Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bir araya geldi.

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu'nca düzenlenen ' Merhaba 2011' başlıklı kamp sezonu açılışı, Sapanca Kırkpınar'da yapıldı. Sakarya Turizm Platformu Derneği'nin desteklediği açılış etkinliğinde karavan tutkunları hasret giderdi.

Açılışa Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Sapanca Belediye Başkan Vekili Fatih Fil, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Erdal Ötügen, Sakarya Turizm Platformu Derneği Başkanı İhsan Mahmutoğlulları, iş, siyaset ve spor dünyasından isimler ile çok sayıda davetli katıldı.

Sakarya Turizm Platformu Derneği Başkanı İhsan Mahmutoğlulları, Sakarya'nın tam bir doğa cenneti olduğunu belirterek, en kısa zaman içinde Sapanca'da karavancılar için bir kamp alanı kurmak istediklerini kaydetti.

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Erdal Ötügen ise, karavan turizminin büyük sıkıntıları olduğunu belirterek, "İstanbul'da dahi karavancılar için bir kamp alanı bulunmuyor. Sapanca'nın eşsiz doğasında karavancılar için bir yer istiyoruz" dedi. Sapanca Belediye Başkan Vekili Fatih Fil de, turizm cenneti olan Sapanca'da karavancıları görmekten mutlu olduklarını belirtti.

Sapanca'nın doğası ve güzelliğinin artık dünyaya ün saldığını ifade eden Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, "Turizm her geçen gün büyüyen ve gelişen bir sektör. Sapanca'da bu sektörün içinde emin adımlarla ilerliyor. Karavancıların buraya gelmesi ve Sapanca ile bütünleşmesi bizi de mutlu etti" diye konuştu.

Konuşmaların ardından karavancılara kucak açan ve emeği geçenlere plaket verildi.

EMİTT Fuarı ile beraber Sakarya'nın kızı olduğunu söyleyen 2008 Miss Glob Güzeli Elmada Abazi de katkılarından dolayı plaket alanlar arasında yer aldı. Sakarya'yı çok sevdiğini söyleyen Arnavut kökenli Abazi, "Türk vatandaşı olmak istiyorum. Ve vatandaşlık başvurusunu Sakarya'dan yapacağım. Ben artık Sakarya'nın kızıyım" dedi.

Abazi'ye plaketini veren ve 2 yıldır karavancılarla yakından ilgilenen gazeteci Şaban Mergül, "Dünya Güzeli Elmada Abazi'nin Türk vatandaşı olması için Sakarya Valiliği'ne müracaatı ile ilgili işlemler başladı" diye konuştu.

'Sucuk Partisi ' devam eden sezon açılışı, göl kıyısında gezi, karavancıların birbirlerine konuk olması ve çay partisi ile sona erdi.

KARAVANCILAR SEZONU SAPANCA'DA AÇTI
KARAVANCILAR SEZONU SAPANCA'DA AÇTI
KARAVANCILAR SEZONU SAPANCA'DA AÇTI
KARAVANCILAR SEZONU SAPANCA'DA AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2011 Cumartesi 18:27:00
Güncelleme :16 Nisan 2011 Cumartesi 23:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?