7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Karneler vali amcadan

SAKARYA'DA KARNE HEYECANI

Sakarya'da çocuklar karnelerini Vali amcalarının elinden aldı. Sakarya Valisi Mustafa Büyük çocuklara tatilde okumaları için kitap hediye etti.

Sakarya Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Karaman İlköğretim Okulunda karne programı düzenlendi. Karaman İlköğretim Okulunda düzenlenen programa Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Kaymakamı Akın Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ve çok sayıda davetli katıldı. Okulun spor salonunda gerçekleştirilen karne töreninde konuşan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, " Buradan velilere seslenmek istiyorum. Kırıklar olabilir, bunların telafisi yapılır. Önemli olan öğrencilerimizin yanında olmaktır. Sayın valimize de buradan eğitime verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyorum. İnşallah ciddi gayretler ile Sakarya da eğitim iyi yerlere gelecektir" dedi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük te konuşmasında " Eğitim camiası açısından önemli bir gün. Yeni dönem için neler yapılabilir bunların görüşlerini yapacağız. Karaman İlköğretim Okulu deprem sonrası depremin bir timsali olmuştur. Eksikliklerimiz var bunları biliyorum. İnşallah bu eksikliklerimizi de tamamlayacağız. Sakarya'nın eğitim seviyesine baktığımızda iyi olmayan bir seviye var. Bunu da telafi edeceğiz. 2011 eğitim programını 2010'un iki katına çıkartacağız" şeklinde konuştu.

Sakarya da bulunan okullar da temizlikçi hizmet alımı için yapılacak ihale ile ilgili de konuşan Büyük, " Okulların temizliği için yakın zamanda ihale süreci başlayacak. 1 Nisan itibari ile satın alma yoluyla ihaleye çıkıp özel firmalar kanalıyla hizmetliler çalıştırılacak. Bu sayede okullarımızdaki hijyenik şartları en üst seviyeye çıkartmayı planlıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Kaymakamı Akın Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ve İl Genel Meclis Başkanı Fethi Sarıoğlu sınıflara giderek öğrencilere karnelerini dağıttı.

Öte yandan Karaman ilköğretim okulunun ihtiyacı olan 4 akıllı sınıftan birinin yapımını Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, diğer sınıfın yapımını ise İl Genel Meclisi ardına meclis Başkanı Fethi Sarıoğlu üstlendi.

SAKARYA'DA KARNE HEYECANI
SAKARYA'DA KARNE HEYECANI
SAKARYA'DA KARNE HEYECANI
SAKARYA'DA KARNE HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 16:29:01
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 20:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?