3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Katlı Pazaryeri'nde yangın korkuttu

Adapazarı Katlı Pazaryeri'nde çıkan yangın korkuya neden olurken, yangında iki dükkan tamamen yandı. Alınan bilgilere göre, Adapazarı'nda şehrin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Katlı Pazaryeri'nde, 21.10 sıralarında yangın çıktı. Katlı Pazaryeri'nin 2. katında bulunan dükkanlarda bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın hızla büyüyerek, alevler çevrede bulunan dükkanlara sıçradı. Yangını gören çevredeki esnaflar, polis ve itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine kısa sürede gelen Adapazarı Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, polis ekipleri çevrede bulunan esnafları pazar yeri ve çevresinden uzaklaştırmaya çalıştı.

İtfaiye yangına müdahale ederken, dükkanlarında yangın çıktığını öğrenen esnaflar, olay yerine koştu. Pazar yeri ve çevresi bir anda esnaflarla doldu. Yangın, itfaiyenin başarılı çalışmasıyla kısa sürede söndürülürken, yangında Selim-Filiz Demirci çiftine ait bir konfeksiyon mağazası ile Nermin Yıldırım adındaki şahsa ait bir oyuncakçı dükkanı olmak üzere 2 dükkan tamamen yanarak kül oldu. Yangında çevrede bulunan dükkanların bazılarında da maddi hasar meydana geldi.

Dükkanı yanan Filiz Demirci, üzüntüden sinir krizleri geçirdi. Filiz Demirci, eşi Selim Demirci'ye sarılarak ağlarken, olay yerine Sakarya Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hasan Alişan geldi. Olay yerinde inceleme yapan Başkan Alişan, sinir krizleri geçiren Filiz Demirci'yi teselli ederek dükkanları yanan tüm esnafların zararlarını karşılayacaklarını söyledi. Yangından sonra esnafların bazıları gözyaşı dökerken, bazı esnafların dükkanlarına girmek istemesi üzerine tartışma çıktı. Polisle tartışan esnaflar güçlükle yatıştırılırken, yangınla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 07:05:24
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 13:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?