6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Kayıp askerden 3 aydır haber yok

Vatani görevini yaptığı Kırklareli'nden memleketi Adapazarı'na izinli olarak gelen Burak Çiftçi'den 3 aydır haber alınamıyor.
 
Edinilen bilgiye göre, Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesi'nde askerlik yapan Burak Çitfçi (25), birliğinden izin alarak bir yakınının düğününe katılmak üzere, 3 ay önce memleketi Adapazarı'na geldi. 1 haftayı ailesiyle birlikte geçiren Çiftçi, daha sonra 'çarşıya gidiyorum' diyerek evden ayrıldıktan sonra ortadan kayboldu. Çocuklarının eve dönmemesi üzerine cumhuriyet savcılığına başvuran aile, o günden sonra oğullarından bir daha haber alamadıklarını söyledi.
 
Anne Ergül ile baba Nihat Çiftçi, çocukları Burak Çiftçi'yi her yerde aradıklarını ancak kendisine ulaşamadıklarını belirterek, oğullarının hayatından endişe ettiklerini dile getirdi. Yüksekokul mezunu çocuklarının evi terk etmesi için herhangi bir neden bulunmadığını söyleyen Çiftçi ailesi, "Gidebileceği her yeri aradık ama bir sonuç alamadık. Polis ve jandarma da oğlumuzu arıyor. Son çare olarak Microsoft yetkililerinden internet kayıtlarını istedik. Gönderdikleri bilgileri de cumhuriyet savcılığına teslim ettik. Fakat tüm girişimlerimiz sonuçsuz kaldı" dedi.
 
Gözyaşları içinde oğlunun bulunmasını isteyen anne Ergül Çiftçi, "Oğlumun organ mafyasının ya da bir örgütün eline düşmüş olmasından korkuyorum. O çok iyi bir insandı. Hiç bir sorunu yoktu. Askerliği de severek yapıyordu. Kendi başına kaçmış olamaz. O halen bir asker. Şehit olsaydı, bu kadar üzülmezdim. En azında mezarı belli olurdu" şeklinde konuştu.
 
Oğlunun kaybolmasıyla hayatlarının alt üst olduğunu söyleyen baba Nihat Çiftçi de, "Oğlumla ilgili hiçbir ipucu yok. Ailece perişan olduk. Aklımıza kötü şeyler geliyor. Yetkililerin bize yardım etmesini istiyorum" diye konuştu.
 
Evlerinin her yanını kayıp çocukları Burak Çiftçi'nin fotoğraflarıyla donatan Çiftçi ailesi, oğullarının bulunacağı günü bekliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2006 Pazar 16:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?