5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Kent meydanında işyeri olmayacak

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Günday, yapımına devam edilen Kent Meydanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Günday, Kent Meydanı'nın üzerinde ticari amaçlı dükkanlar inşa edilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.
Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Günday, Kent Meydanı çalışmasıyla ilgili merak edilen konulara açıklık getirdi. Kent Meydanı'nda ticari amaçlı dükkanlar inşa edilmesinin söz konusu olmadığını belirten Günday, "Meydanda kapalı alan olmayacak. Dükkan yapılması söz konusu değil. Açık ve yarı açık alanlarda heykel ve Adapazarı'nın tarihi, doğal güzelliklerini yansıtan rölyefler olacak. Proje konseptinde su ve ışık oyunlarına yer verilecek" dedi. 

Meydanın her türlü sergi ve gösteriye uygun olarak düzenleneceğini, eğimin tüm bu tasarım prensipleri içinde maksimum 1 metre yüksekliğinde olacağını vurgulayan Günday, meydanda maksimum eğimin yüzde 2.25 olarak öngörüldüğünü, böylelikle yağmur sularının gölleşmesine engel olunacağını belirtti.
Kent Meydanı projesinin gerek mimarlar odası, gerekse diğer ilgili meslek odalarında bilimsel anlamdaki tüm tartışmalara açık olduğunu ifade eden Günday, projenin uluslar arası kabul gören bilimsel mimarlık standartlarına uygun olduğunu ve estetik kurul üyeleri tarafından incelenerek onaylandığını da belirtti. Günday, Kent Meydanı çalışması ile ilgili meslek odalarının istedikleri tüm bilgilere Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak ulaşabileceklerini kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 16:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?