3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Kim bu işadamı ?

Adapazarı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 4 sokağın ismi, belediye meclis kararı ile değiştirildi. Sokakların isimlerinin değiştirilmesine, vatandaşlar ve mahalle muhtarı tepki gösterdi.

Cumhuriyet Mahallesi’ne bağlı Annem, Dr. Kamil, Burak ve Onat Sokakları’nın isimleri, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat eden bir işadamının dilekçesi üzerine mecliste görüşülerek, değiştirildi. Belediye Meclisi, ismi olduğu halde, isimsiz gibi işlem yaparak, bu 4 sokağı birleştirip, Kayın Sokak adını verdi.

Sokak isimleri ile kapı numaralarının değiştirildiğini söyleyen mahalle sakinleri ile Muhtar Cihan Alemdar, duruma tepki gösterdi.

Muhtar Cihan Alemdar, "Vatandaşlar bana gelerek sokakların isimlerinin değiştirildiğine yeni tabelalar asıldığını söyledi. Olaydan benim de haberim yoktu. Vatandaşların bilgi vermesi üzerine araştırma yaptım ve sokak isimlerinin değiştirildiğini öğrendim. Bu sokaklar isimsiz değildi. Ayrıca bu sokaklar şehrin en eski sokaklarıdır" dedi.

Mahalle sakinleri de, belediyenin neden isim değişikliğine gittiğini anlamadıklarını belirterek, "Mahallemizde oturan hatırı sayılır bir kişi istedi diye sokaklarımızın ismini değiştirdiler. Biz sokak isimlerimizin değişmesini istemiyoruz. Ancak yeniden müracaatta bulunmak için 1 yıl beklememiz gerekiyor. Bu süre dolunca itirazda bulunacağız" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 14:51:06
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 14:54:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?