3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Kırmızı ışık ihlali en aza inecek

İHA'DAN EMNİYET MÜDÜRÜ'NE ZİYARET

Sakarya Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Mobesa sistemi sayesinde kırmızı ışık ihlallerinin en aza ineceğini söyledi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Sakarya Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, Muhabirler Recai Yüksel ve Metin Demir ile birlikte Sakarya Emniyet Müdürlüğüne yeni atanan Ali Bilkay'ı makamında ziyaret etti. İHA Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, Emniyet Müdürü Bilkay'a görevinde başarılar dileyerek hayırlı olması temennisinde bulundu. Emniyet Müdürü Bilkay'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Sakarya'nın huzuru için el ele vererek çalışacaklarını söyledi.

Bilkay, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan 90 adet kameradan oluşan Mobesa sistemi sayesinde meydana gelen asayiş ve trafik olaylarında büyük azalmalar olacağını söyledi. Sistemin henüz yeni olduğunu ve sistemin tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle polisin işini kolaylaştıracağını ve her anlamda polise büyük destek vereceğini kaydetti.

Mobesa sistemi sayesinde kırmızı ışık ihlalinin en aza ineceğini belirten Bilkay, “Özellikle şehir içinde kırmızı ışık ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulamaya başladık. Mobesa kamerası ile tespit edilen trafik ihlalleri yapan sürücülere cezalarını postayla gönderiyoruz. Mobesa sayesinde memur görevlendirip denetim yapmadan günün her saati kontrol yapacağız. Öte yandan tüm ekip araçlarımız GPRS sistemi ile takip edilirken, Mobesa'da tespit edilen bir durum karşısında en yakın ekip bölgeye sevk edilmiş oluyor. Ekipleri takip ederek polisin olaylara anında müdahale etmesi sağlanıyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 12:57:00
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 15:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?