7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

'Kitap Kumbara' Akyazı'yı karıştırdı

Akyazı’da ilköğretim okulu öğrencilerini harçlıklarıyla kitap almaya teşvik etmesi için bir kırtasiye sahibi tarafından başlatılan “Kitap Kumbaram” adlı kampanya ilçeyi karıştırdı. En çok para toplayana tablet bilgisayar vaat edilince öğrenciler sokaklarda para topladı, veliler “Çocuklarımız dilenci gibi yollara düştü” dedi.

SAKARYA’nın Akyazı İlçesi’nde Sait Arık’ın işlettiği kırtasiye dükkanında satışları arttırmak için yaklaşık 9 bin 100 öğrenciye kumbara dağıtarak, en fazla para toplayacak olana tablet bilgisayar vaadiyle para toplattırması ilçeyi karıştırdı.

Veliler: Kötü örnek

Kırtasiye sahibinin ilköğretim okulu öğrencilerini harçlıkları ile kitap almaya ve okuma alışkanlığına yönlendireceğini söyleyerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşüp kampanya başlattı. “Kitap Kumbaram” adı verilen 4 günlük kampanyada çocuklar, topladıkları paralarla Sait Arık’ın dükkânından kitap aldı.Tablet bilgisayar vaadi için çocukların bazıları ailelerinden topladıkları parayı kumbaraya atarken, bazıları sokaklarda para topladı. Veliler, “Bu kampanya çocuklarımıza kötü örnek oldu. Bunun neresi kitap almaya, okumaya teşvik? Çocukların aklında alacakları tablet bilgisayarı yerleştirdiler. Çocuklarımız sokak dilencisi gibi yollara düştü” diye tepki gösterdiler.

Kampanyanın sona erdiği dün öğrenciler kumbaralarını getirip kırtasiyeye teslim ederek sayılan para karşılığında kitap aldı. Ancak bu kampanya ile kaç lira toplandığı ve karşılığında hangi kitapların satıldığı açıklanmadı. Kırtasiyeci Sait Arık, bu konuda konuşmak istemezken, Akyazı ilçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Papatya, “İşin buraya kadar varacağını hesaplayamadık” dedi.

İnceleme başlatıldı

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, “Proje ilk bakışta güzel. İlçedeki tüm kitabevleri veya kırtasiyeler projede yer alsa sorun değil. Ancak, bir kırtasiyenin tek başına bu işe yapması hoş değil. Bu işe alet olamayız. İnceleme başlattık” dedi.

...
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2011 Pazar 10:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?