3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Kız öğrenci yurdunda yangın tatbikatı

KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA YANGIN TATBİKATI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından kız öğrenci yurdunda yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından personele yönelik eğitim çalışmaları aralıksız devam ederken, okullara yönelik tatbikatlar da sürüyor.

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Atatürk Kız Öğrenci Yurt Müdürlüğü binasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından bir tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta yurtta bulunan kız öğrencilerin yangın durumunda neler yapması gerektiğini tatbiki olarak göstermek için bina içine suni duman verildi. Bina boşaltma işlemi 43 saniye gibi kısa sürede gerçekleştirilirken, öğrenciler yurt bahçesinde önceden belirlenen bölgede toplandı. Daha sonra yurtta küçük çapta çıkarılan sembolik yangın yurt öğrencilerinin müdahalesi ile söndürüldü. Öğrenciler yangına müdahale ederken, haber verilmesi üzerine itfaiye ekipleri kısa sürede yangın yerine ulaştı. Bina içinde bulunan yangın söndürme ekipleri, yangına müdahale ettikten sonra kurtarma ekipleri yurt binasının içine girdi. Kurtarma ekipleri içeride bulunan yaralıları tek tek bulduktan sonra 3. katta mahsur kalan 3 öğrenci yangın merdiveniyle yardımıyla aşağıya indirildi.

Yurt binasında aramaya devam eden ekipler, 2. kattaki öğrencilere ulaşarak, öğrenciler açılan atlama yastığı ile binadan aşağıya atlayarak kurtarıldı. Açılan atlama yastığından atlayan 5 öğrenci ile yaralı olarak binada mahsur kalan öğrenciler ilk yardım yapıldıktan sonra merdivenden kaydırılarak yangın mahallinden kurtarıldı.

KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA YANGIN TATBİKATI
KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA YANGIN TATBİKATI
KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA YANGIN TATBİKATI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 14:30:03
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 15:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?