3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Kızılay'dan kan bağışı kampanyası

KIZILAY'DAN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Kubardı 6-9 Ekim tarihleri arasında Çark Caddesinde Sakarya Lions Kulübü ile ortaklaşa kan toplama kampanyası düzenleyeceklerini söyledi.

Vatandaşları kan bağışına davet eden Dr. Kubardı, “Kan bağışı sağlık açısından önemlidir. Acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Tüm vatandaşlarımızın kampanyamıza davet ediyoruz. 2009 yılında 13 bin ünite kan toplandı. 2010 yılının 10'uncu ayı itibari ile 10 bin ünite civarında kan toplandı. Yıl sonuna kadar 13 bin üniteyi geçmeyi hedefliyoruz. Personel sıkıntısı yaşadık aramızdan ayrılanlar oldu bu nedenle ekipler oluşturamadık. Bu sorunlar yaşanmasaydı daha fazla kan toplayacaktık” dedi.

Lions Kulübü ile bu yıl üçüncü kampanyayı düzenleyeceklerini ifade eden Kubardı, 6-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek kampanyanın ardından aynı bölgede 11-15 Ekim tarihleri arasında da Çark Rotaryan Kulübü ile birlikte bir kampanya daha düzenleyeceklerini belirtti. Dr. Kubardı vatandaşların düzenlenecek olan kampanyalara ilgi göstermelerini beklediklerini kaydetti.

KIZILAY'DAN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 13:33:04
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 19:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?