7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Kızılkaya'da arı dehşeti!

KOVANLARINDA RAHATSIZ EDİLEN ARILAR KÖYÜ ESİR ALDI

Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı Kızılkaya köyünde, arıların saldırdığı altı kişi yaralandı. Kovanlarından kurtulan arılar saatlerce köyü esir aldı.

Kızılkaya köyünde Çakmak ailesine ait kovanlardan çıkan arılar 6 kişiye saldırdı. Akşam saatlerinde arılarına bakmak amacıyla tedbir almadan kovanlarının başına gelen Enver Çakmak (72) bir anda arıların saldırısına uğradı. Rahatsız edildiklerinden dolayı huysuzlanan arılar önce Enver Çakmak'a ve Sülbiye, Melisa, Kürşat Çakmak sonra da Rafet Canbaz ile Fatma Şahin'e saldırdı. Arıların soktuğu vatandaşlar hastanelere kaldırılırken sağlık durumlarının iyi olduğu ve evlerinde tedaviye devam edilmek üzere taburcu oldukları öğrenildi.

Kovanlarından çıkarak insanlara saldıran arıların uzun süre Kızılkaya köyünü esir aldığı ifade edilirken, havanın kararmasına kadar kovanlarına girmeyen arılardan dolayı köy halkı evlerinde mahsur kaldı. Havanın kararması ile birlikte kovanlarına geri dönen arıların ardından dışarı çıkabilen köylüler rahat bir nefes aldı.

Arı sokması sonucu hastaneye götürülen Enver Çakmak'ın oğlu Kerim Çakmak, özellikle yaz aylarında rahatları bozulan arıların son derece tehlikeli olabileceğini ifade ederken, arıcılıkla uğraşan vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

KOVANLARINDA RAHATSIZ EDİLEN ARILAR KÖYÜ ESİR ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2011 Pazartesi 18:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?