5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Kızına tokat attı hapis yatacak

Adapazarı'nda Erkan Sarıkaya adlı baba, kızına tokat attığı için 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Adapazarı'nda yaşayan 2 çocuk babası Erkan Sarıkaya, ayrıldığı ilk eşinden olan 16 yaşındaki yaşındaki kızına şiddet uyguladığı iddiasıyla yargılandığı mahkemece, 3 ayrı suçtan toplam 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Hapis kararı kesinleşen 37 yaşındaki baba, "Kızım sık sık evden kaçmaya başladı. Kaçmaması için tokat attım. Beni şikayet ettiler ve başıma bunlar geldi" dedi.

Olay 2010 yılında Adapazarı Hızırtepe Mahallesi'nde meydana geldi. İş makinası operatörlüğü yapan Erkan Sarıkaya, o tarihte 16 yaşında olan kızı Gizem Sarıkaya'a, iddiaya göre sık sık evden kaçtığı için tokat attı. Ayrıldığı ilk eşi ile kızının şikayetçi olması üzerine hakkıda dava açıldı.

Karar Kesinleşti Cezaevine Girecek

Sakarya 3'ncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde kızına şiddet uyguladığı için ''Tehdit, müessir fiil ve basit yaralama' suçlarından açılan davada, toplam 1 yıl 5 ay 15 gün gün hapis cezasına çarptırıldığını söyleyen baba Erkan Sarıkaya, mahkeme kararının kesinleştiğini de belirterek sözlerini şöyle sürdürdü.

"Hapis kararı kesin. Cumhuriyet Savcılığı'ndan tebligat geldi. Cuma günü cezamı çekmek için cezaevine gireceğim. Beni burada kahreden kızımın bunları bana yapması. Daha 16 yaşında iken sık sık evden kaçıyordu. Kötü yola düşmesin diye ona bağırıp çağırdım. Tokat attım. Ancak bunlar onun batağa saplanmaması içindi. Ancak o her onun peşinde koştuğumda daha çok kaçtı."

"Ne Olduysa İnternet Bağlanınca Oldu"

Tüm yaşadıklarının evlerine internet bağlatması ile başladığını söyleyen Erkan Sarıkaya, "İlk eşimden 2 çocuğum vardı. Evimize internet bağlattıktan sonra kızım ve annesi zamanla değişti. Sürekli internet başından kalkmadılar. Huyları bile değişti. Sonra da bu yaşadıklarım başıma geldi" diye konuştu.

Söz konusu olaylar nedeniyle Adapazarı'nı terk edip Kandıra'ya yerleştiğini belirten Erkan Sarıkaya, gazetecilere yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğuldu.
 

...
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2012 Perşembe 18:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?