3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Klasik otomobil tutkunları buluştu

KLASİK OTOMOBİL TUTKUNLARI SAPANCA'DA BİR ARAYA GELDİ

Klasik Otomobil tutkunları Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bir araya geldi.

Klasik Otomobil Kulübü tarafından Sapanca ilçesi Güral Otel'de "Klasik Otomobil Turu" düzenlendi. Güral Sapanca Klasik Otomobil turuna 1950 modelden başlayan değişim tarih ve modellerde 32 araç katıldı. İstanbul Klasik Otomobil Kulübü üyeleri sezonun ilk buluşmasını Sapanca'da hafta sonu gerçekleştirdi. Sapanca Güral Otel'in sponsorluğunda bir araya gelen her biri bir servet değerinde olan 32 klasik otomobil tutkunu Sapanca'nın müthiş doğa güzelliğinde hafta sonu keyfini çıkarttılar

Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harazi amaçlarının klasik otomobil sevgisini herkesle paylaşmak olduğunu belirterek, "''Bütün arabalar hepsi birbirinden çok farklı. Günümüzde üretilen otomobillerine baktığınızda yanına yaklaşmayınca hangi model olduğunu anlayamıyorsunuz. Günümüz otomobilleri bilgisayar dizaynıyla yapılıyor, o yüzden hepsi birbirine benziyor ama klasik otomobiller tamamen elle tasarlanmış" dedi.

Harazi, klasik otomobillerin sahiplerine para da kazandırdığını ifade ederek, "Klasik otomobiller günümüzde kliplerde ve dizilerde çokça kullanılıyor. Klasik otomobillere yoğun bir talep var. Kulübümüze günlük 500 ile bin TL arasında değişen oranlarla bağış alarak, dizilerde kullanılması amacıyla otomobilleri kiralıyoruz" diye konuştu.

Sapanca Turuna 1958 model Chevrolet aracıyla katılan Tuna Arsay ise klasik otomobilin tutku olduğunu belirterek, "1992 yılından beri klasik otomobil kulübünün üyesiyim. Klasik otomobilleri seviyorum" dedi.

Kulübün davetlisi olarak Sapanca'ya gelen gazeteci Rahşan Gülşan ise otomobilin vazgeçemediği hobisi olduğunu belirtti.

Daha sonra Güral Otel bahçesinde bir araya gelen klasik otomobil tutkunları sırayla otelden çıkış yaparak Sapanca'da orman içerisinde bulunan 10 kilometre uzaklıktaki İstanbul Deresine gittiler.

KLASİK OTOMOBİL TUTKUNLARI SAPANCA'DA BİR ARAYA GELDİ
KLASİK OTOMOBİL TUTKUNLARI SAPANCA'DA BİR ARAYA GELDİ
KLASİK OTOMOBİL TUTKUNLARI SAPANCA'DA BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 16:14:00
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 00:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?