3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Kömür kamyonlarına sıkı denetim

SAKARYA'DA KÖMÜR DENETİMİ

Sakarya'ya kömür getiren kamyonları denetleyen Çevre Zabıtası, bir kamyonun belgelerinde eksiklik olduğunu tespit etti ve söz konusu taşıyıcı hakkında tutanak tutarak kamyonu il dışına çıkardı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Zabıtası ve Çevre Mühendisleri, hafriyat atığı ve kaçak kömür denetimlerine devam ediyor.

Sakarya'ya kömür getiren kamyonları denetleyen Çevre Zabıtası, bir kamyonun belgelerinin eksik olduğunu tespit etti ve söz konusu taşıyıcı hakkında tutanak tutarak kamyonu şehir dışına çıkardı. Denetimlerde toplam 30 kamyon denetimden geçirildi. Çevre Zabıtası ve Çevre Mühendisleri kömür denetimlerinin yanında ayrıca hafriyat atığı denetimleri gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'ndan denetimlerle ilgili yapılan açıklamaya göre, 2010 yılının başından bu yana, 26 işletmeye izinsiz hafriyat döktükleri için cezai işlem uygulandı.

Çevre konusunda hassas davrandıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, denetimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ve özellikle Sakarya'ya kömür getiren taşıyıcıların belgelerini eksiksiz bir şekilde tamamlamaları gerektiği belirtildi. Çevre Zabıtası ayrıca gürültü denetimleri gerçekleştiriyor. Zabıta ekipleri, 2010 yılında 586 gürültü ölçümü yaptı.

SAKARYA'DA KÖMÜR DENETİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2010 Pazar 16:05:05
Güncelleme :1 Ağustos 2010 Pazar 16:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?