5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Kömür kontrolleri devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Müdürlüğünce Mayıs ayından bu güne toplam 51bin ton 114 kilogram kömürün kontrolü yapılarak satış izini verildi.

Müdürlük bünyesinde görev yapan Kömür ve Ruhsat Denetim Şubesi ekipleri mayıs ayından itibaren yedi aylık dönemde kontrol noktasında yaptıkları kontrollerde 2 906 kömür kamyonuyla şehrimize gelen yerli 24.575 ve ithal 26.539 ton kömürün kontrollerini yaptılar.

Kontrol noktasında gelen yada kaçak olarak şehre giren veya gezici ekiplerce yakalanan MÇK kriterlerine uymayan kömür getiren 73 kamyonuna ise cezai işlem uygulanarak eskort eşliğinde il dışına çıkartıldı.

Büyükşehir Belediyesi Ekiplerince gerek kömür kamyonlarının denetimlerinde gerekse satış yerlerinde yapılan denetimlerde Çevre Bakanlığınca ve Mahalli Çevre Kurulunca (MÇK) belirtilen kömür kriterleri geçerli. Büyükşehir Belediyesince bu kriterlere uygunluğu firmaların yaptıkları başvurularla kömür imalatı aşamasında tespit edilen 33 firmanın kömürlerinin şehre girmesine ve satışına izin veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi sınırları içersinde Bu standartlara uygun kömür satışı yapmayı taahhüt eden 147 esnaf bulunmakta ve Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Müdürlüğü ekiplerince kömür satış yerleri periyodik olarak denetlenmekte.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 10:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?