3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Kosova'dan işbirliği çağrısı

Kosova’nın Prizren Kenti Esnaf ve İşadamları Derneği ile Prizren Belediyesi’nden bazı yetkililer, Sakarya Valisi Nuri Okutan’ı makamında ziyaret etti. Kosova Heyeti, ülkelerinin son durumu hakkında bilgiler vererek hedeflerini anlattı. Vali Okutan ise sosyal ve kültürel alanda işbirliği yapabileceklerini söyledi.

Kosova Prizren Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı Cemil Luman ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Prizren Belediyesi Türk Topluluğu Sorumlusu Cengiz Gürcüali ve Sakarya Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Sakarya Valisi Nuri Okutan’ı ziyaret etti.

Savaş sonrası yeniden yapılanmaya gittiklerini ve büyük sıkıntılar çektiklerini belirten Kosova Heyeti, "Özellikle sosyal ve ekonomik alanda örgütlenmeye ve büyümeye çalışıyoruz. Mesleki eğitim konusunda çok geriyiz. Dernek olarak gençlerimize mesleki eğitim vererek ekonomimize hareket getirmek istiyoruz" dediler.

Sakarya Valisi Nuri Okutan ise, "Kosova’daki kardeşlerimize elimizden gelen desteği vermek isteriz" diyerek sosyal ve ekonomik alanda işbirliği yapabileceklerini, bu konuda gerekli çalışmaların bir an önce başlamasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 16:29:39
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 20:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?