6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Küçük ressamlardan büyük başarı

Hindistan Uluslararası Çocuk Resim Yarışması'na katılan 135 ülkeden, toplam 60 bin eserin yarıştığı resim yarışmasında Sakarya'dan 4 öğrenci, dünya ikincisi oldu. 

Sakarya'da büyük sevinç ve coşku yaşanmasına neden olan başarılı öğrenciler, plaketlerini törenle aldı. 

Hindistan'da bu yıl 10.'su düzenlenen geleneksel, "Hindistan Uluslararası Çocuk Resim Yarışması'na (Shankar's Children's Art Number)" 135 ülkeden toplam 60 bin, Türkiye'den 3 bin 850 ve Sakarya'dan 36 eser katıldı. Yarışmada Sakaryalı öğrenciler 4 gümüş madalya kazandı. Dünya genelinde 24 kişi 1. ve 80 kişinin de 2. seçildiği yarışmada, Türkiye'den 6 öğrenci gümüş madalya kazanarak dünya ikincisi oldu. 

Dünya genelinde yapılan serbest konulu resim yarışmasında Adapazarı Dr. Nuri Bayar İlköğretim Okulu 4-D sınıfı öğrencilerinden Gamze İlkbahar (10) "İnsan ve Doğa" ve yine aynı sınıf öğrencisi Ebrar Çin de (10) "Hayallerim" isimli resimlerle ikinciliği elde etti. Adapazarı Sabihahanım İlköğretim Okulu öğrencisi Aysuda Ayhan (14) "Kına Gecesi", kardeşi Efecan Ayhan da (10) "Yaşadığım Şehir" isimli resmiyle dünya ikinciliğini kazandı. 

Sakarya'nın gurur kaynağı olan öğrenciler için Dr. Nuri Bayar İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Törene Sakarya Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Başar, Okul Müdürü Aysel Çelikörs ile çok sayıda davetli ve öğrenci velisi katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan Okul müdürü Aysel Çelikörs, "Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz" dedi.
Azimle yapılan bütün işlerde başarının yakalandığının altını çizen Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, "Bu başarıya imza atan ve onları yetiştirenleri kutlarım" diye konuştu. 

Tören sonunda Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, Ebrar Çin'e Hindistan'dan gelen plaket ve başarı belgesini verirken, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Başar da Gamze İlkbahar'a plaket ve belgesini verdi. 

Tören sonrası öğrencilerini bir kez daha kutlayan resim öğretmeni Erhan Ayhan, "Bu ödüllerin bende çok özel bir yeri var. Çünkü ödüllerin ikisini öğrencilerim, diğer ikisini de başka okulda okuyan 2 çocuğum kazandı. Dünyanın en mutlu insanı benim. Öğrencilerimiz renkleri çok iyi kullandılar. Çocukları keşfedip yönlendirmek ve içlerindeki cevheri çıkartmak gerekiyor" diyerek duygularını dile getirdi.
Gamze İlkbahar ile Ebrar Çin'nin sınıf öğretmenleri Bingül Reel ise, "Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin yeteneklerini keşfettik ve başarıyı yakaladık" şeklinde konuştu. 

Doğa olmazsa insanın da olmayacağını söyleyen öğrencilerden Gamze İlkbahar, aldığı ödülle büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Serbest resimde doğayı seçtiğini belirten İlkbahar, "Serbest konuda doğa ve doğanın güzelliklerini anlatmak istedim. İnsanlar doğaya çok fazla dikkat etmiyor. İnsanların doğayı anlayıp ona sarılması lazım. Doğa yok olursa, ağaç giderse oksijen olmaz. İnsanlar hastalanacak. Doktorlar ve ilaçlar bizi kurtaramaz. Sonuçta doğa olmazsa insan da olmaz" dedi. 

Dünya ikincisi olan Ebrar Çin, "Ben serbest konulu resimde hayallerimi resme döktüm. Hayallerimde uçan, kanatlı atlar vardı. Noel babanın geyikleri yerine bunları hayal ettim. Resim çizmeyi çok seviyorum ve iyi bir ressam olmak için çabalayacağım" açıklamasında bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 16:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?