6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Kum ocağında yaktılar!

Adapazarı'nda bir ay önce ortadan kaybolan Birkan Avcı'nın (23) tabancayla vurularak öldürüldükten sonra üzerine benzin dökülüp yakıldığı ve ceset parçalarının Sakarya Nehrine atıldığı ortaya çıktı. Cinayetle ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli suçlamaları kabul ederken, talihsiz kurbanının ceset parçalarını aramak için Sakarya Nehrinde arama çalışması başlatıldı.

Adapazarı'nda yaşayan Birkan Avcı'nın ailesi Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak çocuklarının 17 Haziran tarihinden beri kayıp olduğunu söyledi. Bu başvuru üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, gencin yakın çevresinde araştırma sonrasında, aralarında arkadaşları Ercan Ş. (34), Ömer F.(32) ve Mesut K.'nın (35) da bulunduğu 5 kişiyi takibe aldı. Yaklaşık bir ay süren teknik takip sonrasında 5 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları yapılan şüphelilerden, daha önce karıştıkları uyuşturucu madde ticari yapma ve yaralama gibi suçlardan poliste kayıtları bulunan 5 kişiden Ercan Ş, Ömer F. ve Mesut K. suçlarını itiraf etti.

Poliste tek tek sorgulanan şüpheliler, uyuşturucu yüzünden tartıştıkları Birkan Avcı'yı tabanca ile öldürdükten sonra Sakarya Nehri kenarındaki kum ocağında üzerine benzin dökerek yıktıklarını, ardından da kemik parçalarını Sakarya Nehrine attıklarını itiraf ettiler. Polis şüphelilerden Mesut K.'nin evinde yaptığı aramada 9 milimetre çapında tabanca bulurken, cinayetin işlendiği Sakarya Nehri kenarındaki kum ocağında yapılan aramada da yanmış elbise parçaları ve düğmeler bulundu.

Şüphelilerin ifadelerinde, tabancayla öldürülen Birkan Avcı'nın cesedini yakıp Sakarya Nehri'ne attıklarını iddia etmeleri üzerine polis nehirde arama yaptı. Köprü altında yapılan aramada dalgıç polisler yanmış bir kemik parçası buldu. Bu kemik parçası kriminal inceleme için Emniyet Genel Müdürlüğü laboratuvarına gönderildi. Kemiğin kayıp gence ait olup olmadığı, yapılacak DNA incelemesi sonucunda ortaya çıkacak.

Daha önce uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığı da Birkan Avcı cinayetiyle ilgili olarak gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi

DHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2013 Cuma 17:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?