3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Lağım suları göle aktı

SAPANCA'DA FİDANLIĞI LAĞIM SULARI BASTI

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bulunan Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (ADASU) ait terfi istasyonunun arıza yapması sonucu Ömer Gümüşel'e ait fidanlığı lağım suları bastı.

Sapanca'nın Rüstempaşa mahallesinde bulunan ADASU'ya terfi istasyonunda bulunan pompalarda elektrik kesilmeleri sebebiyle arıza meydana geldi. Arıza sonrası işlevini yerine getiremeyen terfi istasyondan tonlarca lağım suyu istasyonun hemen yanında bulunan Ömer Gümüşel'e ait fidanların bulunduğu bahçeye daha sonra Sapanca Gölüne aktı.

Bahçesine akan lağım suları sebebiyle maddi zarar uğrayan Gümüşel, “10 gündür bu istasyondan tonlarca lağım suyu bahçeme aktı buradan da Sapanca Gölü'ne akıyor defalarca ADASU'yu aradım ancak bir sonuç alamadım, fidanlarımın çoğu telef oldu. Polise başvurarak tutanak tutturdum ve şikayetçi olacağım” dedi.

ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş ise olayın yaşandığı bölgede kot farkından kaynaklanan sorunlar olduğunu belirterek, “Söz konusu arızanın giderilmesi için gereken talimatı verdim. En kısa sürede sorunu çözeceğiz. Bu gibi sorunların tekrar yaşanmaması için online sisteme geçiyoruz. Bundan sonra oluşan arızları eş zamanlı olarak müdürlüğümüzden takip edebileceğiz” dedi. Keleş, ihbarlara rağmen arızaya müdahale etmeyen ADASU Sapanca İşletme Müdürlüğü hakkında inceleme başlatacağını belirtti.

SAPANCA'DA FİDANLIĞI LAĞIM SULARI BASTI
SAPANCA'DA FİDANLIĞI LAĞIM SULARI BASTI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 10:42:04
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 00:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?