3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Linç ateşi Sakarya'ya sıçradı!

Adapazarı Atatürk Bulvarı’nda, açıklama yapmak isteyen gruba, vatandaşlar linç girişiminde bulunmak istedi. Polis tarafından Telekom Müdürlüğü binasına sokulan grup üyeleri, daha sonra gizlice binadan çıkarıldı.

Atatürk Bulvarı’nda toplanan ve Trabzon’da TAYAD’lılara yapılan saldırıyı kınamak için açıklama yapmak isteyen Sakarya Gençlik Derneği üyeleri, vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Grubun açıklama yapmasına izin vermeyen vatandaşlar, "Siz kimsiniz, memleketi boş mu buldunuz, Terk edin bu ülkeyi" şeklinde tepki göstererek grubun üzerine saldırdı.

Vatandaşların linç girişiminden polisin yardımı ile kurtarılarak Telekom Müdürlüğü binasına saklanan grubun dışarı çıkmasını bekleyen kalabalığı olay yerine gelen Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın uyararak dağılmalarını istedi. Emniyet Müdürü Aydın’ın ikazı üzerine kalabalık dağılırken, açıklama yapmak isteyen şahıslar ise polis tarafından gizlice, yandaki binadan çıkarılarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Sakarya Gençlik Derneği üyelerinin açıklama yapmak istediğini, ancak vatandaşların izin vermediğini söyleyerek, polisin konuya müdahale ettiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 14:27:47
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 13:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?