3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Liselilerden 'Ekmek Bölüşme Projesi'

DİYARBAKIR VE SAKARYA ARASINDA DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURULDU

Diyarbakır'daki Yunus Emre Lisesi öğrencileri ''Kardeş Okul'' projesi kapsamında kendileriyle ekmeklerini bölüşen Sakarya'daki lise öğrencilerine aydınlığın ve kardeşliğin sembolü olarak mum gönderdiler.

Diyarbakır Yunus Emre Lisesi öğrencileri, kendilerine ekmek gönderen Sakarya'daki Yunus Emre Lisesi öğrencilerine kargoyla üzerlerinde isimlerinin yazıldığı mumları yolladılar.

Yunus Emre Lisesi Müdürü Erdoğan Ceyhan, yaklaşık 2 ay önce Diyarbakır'daki öğrencilerle kardeşlik köprüsü kurmak için proje başlattıklarını, öğrencilerin bu harekete kayıtsız kalmadıklarını ifade etti. Ceyhan, öğrencilerin karanlığı aydınlatmak ve kardeşliği pekiştirmek için kendilerine mum gönderdiğini kaydetti.

Erenler Milli Eğitim Müdürü Oktay Özten ise ekmek parçaları ve mumların sembolden ibaret olduğunu belirterek, ''Günümüz ortamında kardeşlikle ilgili duyguların sahiplenilmesi ve işlenilmesi çok önemli. Diyarbakır'daki öğrencilerimize kardeşçe, dostça yaklaşıyoruz. Bunun için öğrencilerimiz büyük adımlar attılar. Diyarbakır'da Yunus Emre, Adapazarı'nda Yunus Emre. Yunus Emre yaşadığı zamanda olduğu gibi adıyla dahi birleştiriciliğini gösteriyor'' diye konuştu.

Projenin mimarı olan öğrenci Özlem Yıldız ise çok duygulandıklarını belirterek, '"Projenin bu raddeye geleceğinden emindik, aslında açıklanacak çok fazla şey de yok. Elimizdekiler çok şeyi anlatıyor. Biz ekmeğimizi ikiye böldük, onlar da bizimle aydınlıklarını paylaştılar. 'Onlar' diye hitap etmek istemiyorum çünkü artık 'biz' olduk. Hiçbir şekilde 'bağlarımız koparıldı' diye düşünülmesin, bağlantı halindeyiz" dedi.

Daha sonra üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu mumları yakan öğrenciler, hep birlikte ''Karanlığa kızacağınıza bir mum da siz yakın" diye konuştular.

Diyarbakırlı öğrencilerin gönderdikleri kargodan çıkan mektupta şu ifadeler yer aldı: "Değerli dostlarımız, ekmeklerinizi aldığımızdan bu yana içimizde bir umut ışığı belirdi. Kardeşlik ve beraberlik kavramlarının yitirilmeye yüz tuttuğu bu dönemde bizlerle aynı duyguları paylaşan insanlarla aynı ülkede yaşıyor olduğumuzu bilmek bizi gerçekten memnun etti. Bizler içimizde beliren bu ışığı sevgi kıvılcımından ibaret bırakmayarak sizlere göndereceğimiz mumlarla ortak duygularımızın yarınlara ışık ve umut olmasını diliyoruz. Mumların ışığı yolunuzu aydınlatırken ateşi de yüreklerinizi ısıtsın istiyoruz. Ortak düşünce ve duygulara sahip insanların yolları mutlaka kesişecektir diye düşünüyoruz. Mesafelerin uzunluğu birlikteliğimizi engelleyemez. Mumlarımızın aydınlık geleceğimize ışık tutmasını diliyoruz.''

DİYARBAKIR VE SAKARYA ARASINDA DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURULDU
DİYARBAKIR VE SAKARYA ARASINDA DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURULDU
DİYARBAKIR VE SAKARYA ARASINDA DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURULDU
DİYARBAKIR VE SAKARYA ARASINDA DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURULDU
DİYARBAKIR VE SAKARYA ARASINDA DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 16:19:05
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 17:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?