5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Lodos, cami minaresini yıktı

ADAPAZARI'nda dün gece etkili olan şiddetli lodos, elektrik kablolarında kontağa neden olunca içi ağaç iskelet, dışı ise fiberglastan yapılma caminin minaresinin yanmasına neden oldu.

Maltepe Mahallesi’ndeki Maltepe Caddesi üzerinde bulunan Hacı Rıfat Kurt Camii'nin minaresinde dün saat 19.30 sıralarında yangın çıktı. Şiddetli lodos nedeniyle minareden bulunan kabloların birbirine sürtmesi nedeniyle kısa devre oluşması sonucu minarede yangın çıktı. Minareden alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu itfaiye ve polise bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yaklaşık 10 metrelik minarenin üzerine rüzgar nedeniyle su atmakta zorluk çeken itfaiyeciler olay yerine merdivenli araç istedi. Daha sonra gelen iki merdivenli araçla yangına müdahale edildi.

İtfaiye ekiplerin sıktığı suya rağmen minaredeki yangın söndürülemezken, çıkan kıvılcımlar da çevreye sıçradı. Polis ekipleri olay yerinden geniş güvenlik önlemleri aldı. Yangının camiye sıçramaması için itfaiye ekipleri yoğun bir çaba harcadı. Caminin üst katında bulunan halılar yangından zarar gördü. Yaklaşık 2 saat sonra yangın tamemen söndürülürken, içi ağaç iskelet, dışı ise fiberglas olan ve depremden sonra yaptırılan minare yangından sonra eğildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Mart 2007 Cuma 13:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?