3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Maaşlardan dernek aidatı kesildi mi?

İŞÇİ EMEKLİLERİ DERNEĞİ'NDEN İDDİALARA KINAMA

Türkiye İşçi Emekliler Derneği Sakarya Şube Başkanı Hüseyin Burucu, emeklilerin üyelik iddialarıyla ilgili çıkan iddiaları kınadı.

Burucu, son günlerde emeklilerin üyelik aidatları ile ilgili asılsız ve mesnetsiz iddialar ortaya atıldığını belirterek, “Farklı farklı açıklamalarla derneğimiz hakkında olumsuz intibalar edinmeye yönlendiren ve tamamen karalamaya yönelik yalan ve yanlış bilgilerle bu tavrında ısrar eden kişi ile onun bu güne kadar ortaya attığı bütün iftiralar hakkında ve bu iddiaları adeta bir yargısız infaza dönüştüren kişi ve kuruluşlar hakkında yasal süreçlerin en kısa süre içerisinde başlatılacağının bilinmesini istiyoruz” dedi.

İşçi Emeklileri Derneği'nin 40 yılını dolduran seçkin ve saygın bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Burucu, “Derneğimizin gelirleri, hür irade beyanıyla derneğimize başvuran ve bu başvurusu sırasında iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı ve emeklilik cüzdanı ile kimliğini beyan eden, bununla da kalmayıp yine hür irade beyanını ortaya koyan üyelik başvuru formunu doldurup imzalayan üyelerimizin, bu beyan formunda ifade ettikleri üzere gelirlerinden aylık 1,5 TL'lik ödentilerinden oluşmaktadır. 2010 yılı itibariyle derneğimiz üyesi olan 653 bin 311 emeklimizden aidat kesilmiştir. Bu üyelerimizin tamamı SSK emeklilerinden oluşmaktadır. İddia edildiği gibi Bağ-Kur emeklisi bulunmamaktadır. Çünkü derneğimiz, ana tüzüğünün yeni onaylanmış olması sebebiyle henüz Bağ-Kur emeklilerimizin üye kaydını yapamamıştır. Üyelerimize ait üyelik beyan formlarının birer kopyası her yıl SGK' ya verildiği gibi, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesince de bu beyan formları denetlenmektedir” diye konuştu.

Derneğe gelerek üye formu doldurmayan, imzalamayan, kimlik beyanında bulunmayan hiçbir emeklinin aylığından dernek üyelik aidatı kesilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Burucu şunları söyledi; “Derneğimiz sadece üyelerinden aidat kesebilir ve bu uygulama da yeni bir uygulama olmayıp 1979 yılından bugüne kadar hukuki zeminde gerçekleştirilmektedir. Bu iddia tamamen asılsız bir iddiadır. Derneğimizi karalamaya yönelik çabalardan birisidir. Bütün bu asılsız iddialar, 40 yıllık geçmişimize ve saygınlığımıza yakışmadığı için asla üzerimize yapışmayacak bir çamur olarak atılmıştır. Emeklilerimize sesleniyoruz. Derneğimize danışman sıfatıyla iş başvurusunda bulunduğu, ancak kabul edilmediği için, saygın medya kuruluşların kendisine tahsis ettiği köşeleri ve televizyon programlarını kullanarak gerçek dışı iddialarla, yalanlarla ve iftiralarla derneğimizi karalamayı adeta kendisine görev edinmiş olan şahıslara itibar etmeyiniz. Bugüne kadar susmuş olmamız asla bu çirkin iddiaları kabul ettiğimiz anlamına gelmesin. Derneğimiz bu asılsız karalamaların ve bunlara fırsat veren yayın kuruluşlarımızın bir noktada mutlaka duracaklarını ve sağduyuyla hareket edeceklerini ummuştur. Ancak görünen odur ki, emeklinin saygınlığına ve vakarına yakışır şekilde olgun karşılamaya çalıştığımız bu durum adeta bir çadır tiyatrosuna dönüşmüş ve asılsız iddialarına kendileri de inanır hale gelmişlerdir. Bununla birlikte bizi en çok üzen ise bazı emeklilerimizin bir hukuk devletinde asla yaşanmayacağını bildikleri halde, bu ülkenin saygın hukuk adamlarının, müfettişlerinin olduğunu bildikleri bu iddialara itibar etmeleri olmuştur. Bütün bu yaşananlara rağmen, sağduyusunu, aklını ve mantığını yitirmeyen ve bu akla mantığa sığmayan çirkin iddiaları ciddiye almayarak elinin tersiyle iten bütün emeklilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.”

İŞÇİ EMEKLİLERİ DERNEĞİ'NDEN İDDİALARA KINAMA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 12:01:00
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 17:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?