6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Mahkemeden ilginç ceza

Sakarya'nın Ferizli İlçesi'nde eşini dövdüğü iddiasıyla mahkemeye çıkarılan 1 kişi, 3 ay evden uzaklaştırma cezası aldı. 

Edinilen bilgiye göre, Ferizli'de şiddete maruz kaldığı ve tehdit edildiği gerekçesiyle eşinin şikayetçi olması üzerine, mahkemece 3 ay eve girmeme cezası verilen S.Y. (Sezai Yılmaz), kalacak yeri olmayınca otel odasına sığındı. 3 aylık cezasını Ferizli Enes Otel'deki bir odada çeken şahıs, zaman zaman ziyaretine gelen çocuklarıyla burada görüşüyor. Gündüz ormanda ağaç taşıyarak hamallık yaptığı öğrenilen şahıs, sıkıntılı günler yaşadığını belirterek 19 yıldır evli bulunduğu eşiyle aralarındaki sorunların kendisini otel odalarına düşürdüğünü kaydetti. Beşevler Mahallesi'nde oturduklarını ve garsonluk yaparak geçimini sağladığını söyleyen S.Y., tartıştıkları eşi Z.Y.'nin (Zeynep Yılmaz-31) şikayeti üzerine mahkemelik olduğunu belirterek, ''Eşim savcılığa başvurmuş, şikayetçi olmuş. Sonra mahkemeye çıktık. Mahkeme heyeti bana 3 ay eve girmeme cezası verdi" dedi. 

Eşiyle severek evlendiğini belirten şahıs, "Biri 18 yaşında diğeri 16 yaşındaki 2 kız çocuğuyla 5 yaşında ikiz erkek olmak üzere 4 çocuğumuz var. Çeşitli restoranlarda ve çay bahçelerinde garsonluk yaparak evimin geçimini sağlıyordum. Bugüne kadar her ailede olduğu gibi bizler de bazen maddi sıkıntı yaşadık ama bunlar geçici oluyordu. Son 5 yılda eşimin bana karşı davranışları, hareketleri değişti. Sık sık kavgaya başladık. Birbirimizi istemeyerek de olsa tartaklıyorduk. Bunun çocuklarımızın gözü önünde olması beni üzüyordu. Eşim, boşanmamızı isteyen ailesinin de etkisiyle beni 1 yıldan beri, zaman zaman eve sokmuyordu. Kapıları kilitleyip beni dışarıda bırakıyordu. En son tartışmamızdan sonra beni anneleri ile birlikte polise şikayet ederek, mahkemeye verdiler. Mahkeme heyeti bana 3 ay ev uzaklaşma cezası verdi" ifadelerini kullandı. 

Aldığı ceza sonrası otelde kalmaya başladığını söyleyen S.Y., "Eve yakın olan bir küçük otelde, zor şartlar altında kalarak günümün bitmesini bekliyorum. 2 küçük çocuğum ikizler 5 yaşındaki Samet ve Selim, sık sık kaldığım otele geliyor, özlem gideriyoruz. Diğer 2 kızımı da ancak sokakta görebiliyorum. Geçtiğimiz günlerde otelde 2 sefer intihara teşebbüs ettim, otelin idarecileri kurtardı" diye konuştu. Şahıs, haksız yere suçlandığını belirterek Türkiye'de hukuk yolları tükenirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağını sözlerine ekledi. 

Öte yandan şahsı otelinde barındıran Ferizli Enes Hotel sahibi Nail Erebiler, evinden uzaklaştırılan şahsın 2 aydır otelinde kaldığını ve para ödemediğini belirterek, "S. Y., 2 aydır benim otelimde kalıyor. Beş parası yok. Hamallık yaparak geçimini sağlıyor. Hesabı çok birikti. Benim de ödemelerim var. Borcunu ödemediği takdirde kendisini otelden atacağım" dedi. 

Konu hakkındaki görüşleri sorulan Z.Y. ise, konuşma talebini reddederek soruları cevapsız bıraktı.
.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2006 Cumartesi 21:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?