3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Mahrukatçılar Odası yargıya gidecek

ADAPAZARI MAHRUKATÇILAR ODASI YARGIYA GİDECEK

Adapazarı Mahrukatçılar Odası Başkanı İhsan Çelik, Oda esnafını içerisinde barındıracak olan Çarşı'nın Küpçüler Mahallesindeki 35 bin metre karelik meclis kararıyla belirlenen araziye taşınmaması durumunda yargıya gideceklerini söyledi.

Adapazarı Mahrukatçılar Odası Başkanı İhsan Çelik oda yönetimi ile birlikte yaptığı açıklamada, "35 bin metre kare Küpçülerde arazimiz var. Plan ve projeleri tamamlandı, 99 depremi olunca bir hayırsever konteynır koydu, bize kucak açtı. 9 sene çarşımızın yapılmasına mani olundu. Konteynır kalktıktan sonra da orada okul var diye girişemedik. Milli Eğitimle görüştük neticede geçen yıl okul da kalktı. Esnafla kooperatif kongremizi yaptık. Şimdi belli olan yerimiz için kimseden para istemiyoruz. Prosedürde yardımcı olsunlar yeter. 30 sene önce plan proje yapılmış, bize yeniden yapın derlerse bu yanlış olur. Mademki sivil toplum örgütlerini düşünmek lazım o zaman tüm belediyelerin de düşünmesi lazım. Buyurun çarşınızı yapın, plan ve projeleriniz geçerlidir denmesi lazım" dedi.

Elinde meclis kararlarını içeren belgeler olduğunu işaret eden Oda Başkanı Çelik, "Yerimize göz dikmesinler. Kimseden para istemiyoruz. Prosedürde kolaylık sağlasınlar yeter. Erenler, Büyükşehir ve Merkez Belediye Başkanları ile konuyu görüşeceğiz, eğer olumlu sonuç almazsak yargı yolunu seçeceğiz" şeklinde konuştu.

Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü; "Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu 20 gün önce bizi ve başka odaları çağırdı. Konuştuk. 'Bu odaları şehrin dışına taşımak istiyoruz, Bekirpaşa veya Arifiye tarafından yer bakıyoruz' dediler. Zaten Mahrukatçılar Odasının yerinden başka hiçbir odanın bir karış yeri yok. Biz bu yeri 10-12 sene önce DSİ den bizzat parasını vererek aldık. Büyükşehir ve merkez belediye meclis kararları çıkarttık. Daire başkanına dedik ki, benim esnafım 100 milyar dönümüne para verip de, başka yer alamaz. Esnafımı ben kendi çarşıma taşıyacağım. İşittiğime göre, bir belediye tarafından bizi daha uzağa taşıyıp, yerimize göz dikiyorlar. Çünkü bu yer değerleniyor. Bu konuyu Sayın Toçoğlu ile görüşeceğim."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 11:41:03
Güncelleme :4 Temmuz 2010 Pazar 11:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?