3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Mahsur kalan 18 işçi kurtarıldı

KARDA MAHSUR KALAN 18 İŞÇİ, 6 SAAT SONRA KURTARILDI

Düzce'nin Cumaova Orman İşletme Şefliği'nde çalışan ve 2 gündür etkili olan kar yağışı sebebiyle mahsur kalan 18 işçi, 6 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

Düzce Orman İşletme Müdürlüğü Cumaova Orman İşletme Şefliği'nde üretim işlerinde çalışan 18 işçi, 2 gündür yağan yoğun kar yağışı sebebiyle, bulundukları barakada mahsur kaldı. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 2 metreyi bulduğu bölgede, Karayolları'nın öncülüğünde Hendek Belediyesi'nin de destekleriyle yoğun bir çalışma başlatıldı. Öğlen saatlerinde başlatılan ve 6 saat süren çalışma sonunda işçilere ulaşıldı. İşçileri kurtarmak için yoğun çaba sarf eden Karayolları ve Hendek Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarılan işçiler mutlu sona ulaştı.

Ülkemizin birçok ilinde etkili olan kar yağışı Düzce'nin Çaycuma ilçesinde arazide çalışan orman işçilerini zor durumda bıraktı. 2 gündür aralıksız yağan kar sebebiyle mahsur kalan işçiler, telefonla Çaycuma şefliğini arayarak barakalarında mahsur kaldıklarını bildirdiler. Bunun üzerine Sakarya İl Afet Müdürlüğünce konu Sakarya Valiliği'ne iletildi ve yardım isteyen işçilere Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü 17. Şube Şefliği ve Hendek Belediyesi ekipleri tarafından 6 saatlik bir çalışma sonucunda ulaşılabildi. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgeye koordineli bir çalışmayla Karayollarından bir dozer, bir grayder, bir Unimog araç ile yollar hızlı bir şekilde açılıp mahsur kalan işçilere Hendek Kocaali yolunun 25. kilometresinde ulaşıldı. Karayolları 17. Bölge Şefi Halis Uçar, işçilerin yoğun kar yağışı sebebiyle mahsur kaldıklarını belirterek, Hendek Belediyesi'nin de yardımlarıyla yolu en kısa sürede açtıklarını ve herhangi bir olumsuzluk olmadan işçilerin kurtarıldığını söyledi.

Sağlık durumları iyi olan işçiler, ekipleri karşılarında görünce sevinç çığlıkları attılar. Karayolları ekipleri gün boyunca yol açma ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Mahsur kalan işçilere ulaşmak için Karayolları'nın grayder operatörü, hasta yatağından kalkıp yardım çalışmalarına katıldı.

KARDA MAHSUR KALAN 18 İŞÇİ, 6 SAAT SONRA KURTARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 14:27:03
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 14:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?