3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Mehmet Altan'a protesto

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Türkiye Demokratikleşiyor, Kent Yaşamı Değişiyor" konulu bir konferans veren Star Gazetesi Yazarı Prof.Dr. Mehmet Altan, TCB üyesi gençler tarafından protesto edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kültür etkinlikleri kapsamında Prof.Dr. Mehmet Altan, "Türkiye Demokratikleşiyor, Kent Yaşamı Değişiyor" konulu konferans verdi. Adapazarı Belediyesi AKM Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansı Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, daire müdürleri, bürokratlar, vatandaşlar ve gençler izledi.

Mehmet Altan konuşmasına, Adapazarı'nın meşhur yemeği olan ıslama köfteyi anlatarak başladı. Altan, ıslama köfteyi överek anlatırken "Ben bu kadar lezzetlisini ilk defa yedim. Bundan sonra Adapazarlıyım. Bu tadı çok sevdim" diye konuştu. Bir saat boyunca konuşmasını sürdüren Altan, "Sorusu olan var mı. 30 dakika kaldı. Konuşmam bitiyor" dedi. Türkiye Gençlik Birliği (TCB) üyesi olduğu öğrenilen bir genç "Sana Türkiye Gençlik Birliği'nden son dakika haber var. Sen de onlar gibi yüce divan da yargılanacaksın" diye bağırmaya başladı. Altan, gencin durumunu hoşgörü ile karşıladı. Bir anda aynı guruba üye olan gençler bağırmaya ve slogan atmaya başladı. Slogan atan gençler güvenlik görevlileri ve sivil polisler tarafından salondan çıkarıldı.

Altan, konuşmasına devam ederek "onlar çocuk. Hepsi öyle üç beş kişi. Bunlar her yerde aynı. Söylerler, susarlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 16:35:01
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 00:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?