5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Meslek kurslarına büyük ilgi

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ücretsiz olarak açılacak meslek kurslarına yoğun ilgi var. 40 ayrı branşta açılacak kursların bilgisayarla alakalı bölümlerinde kontenjanlar doldu. Diğer branşların kayıtları ise devam ediyor. 

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi'nin Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak açacağı mesleki ve teknik eğitim kurslarına yoğun ilgi sürüyor. Kursların; autocad, solidworks, bilgisayar işletmenliği kursu, web tasarım, bilgisayar bakım ve onarım branşlarında kontenjanların dolduğu, diğer branşlardaki kayıtların ise devam ettiği bildirildi. 

Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası'na yapılan kurs başvurularının 2 Kasım tarihinde sona ereceğini belirten belediye yetkilileri, derslerin ise Sakarya Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Fatih Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ile Mesleki Eğitim Müdürlüğü'nde verileceğini belirttiler. Meslek kurslarının, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki grupta açılacağı, hafta içi kursların 18.00 - 22.00, hafta sonu kurslarının da sabah 10.00 ve gece 22.00 arasında olacağı kaydedildi. 

Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası yetkililerinden alınan bilgiye göre, 8 Ekim'den itibaren kabul edilen başvurularda şu ana kadar 503 kişinin kayıt yaptırdığı, en çok tercih edilen branşın ise bilgisayar İşletmenliği, autocad, solidwork, web tasarımı dreamweaver, web tasarımı Frontpage, web tasarımı photo shop, bilgisayar bakım ve onarımı ve teknik resim olduğu bildirildi. 

Başvuruların 2 Kasım'da sona ereceğine dikkat çeken Çözüm Masası yetkilileri, bir kursun açılabilmesi için en az 20 kişinin başvurması gerektiğini ifade ettiler. Derslerin çakışmadığı sürece isteyen vatandaşlar istedikleri kadar kursa katılabilecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 16:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?