3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Mezarlıkta dehşet!

MEZARLIKTA DEHŞET

Sakarya'dan Kocaeli'ye yakınlarının mezarına ziyarete giden teyze ve yeğeni bir magandanın tüfeğinden çıkan saçmalarla yaralandı.

Alınan bilgiye göre, olay, İzmit İlçesi Bahçeşme Mezarlığında meydana geldi. Sakarya'da oturan Mungan Ailesi Ramazan Bayramı tatili için Bayramlaşmak üzere Kocaeli'de bulunan yakılarının yanına gitti. Bayramlaşma töreninin ardından Sena Yüce (23), yeğenleri Hafsa (9) ve İbrahim Mungan'ı (13) da yanına alarak, Bahçeşme Mezarlığına gitti. Vatandaşlar mezarlıkta yakınları için dua yaptıkları sırada, iddiaya göre mezarların temizliğini ve bakımını yapan A.K. (30), A.E. (22) ve M. C. (20) arasında para yüzünden tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine şahıslardan A.K. evden aldığı tüfekle tartıştığı şahıslara yaylım ateşi açtı. A.K. ateş açtığı şahısların mezarlıkta dua okuyan şahısların arasına kaçması üzerine ateş açmayı sürdürünce yaralananlar oldu. Olayda vücutlarına saçma isabet eden Sena Yüce (23), yeğeni Hafsa (9), diğer vatandaşlar Arif Eken(22), Mehmet Can(20) yanı sıra vücuduna kurşun ve saçma isabet eden Barış Sivil (22), Yunus Yıldızhan (22), Bingöl Yılmazgil (17) ve Muhammet Şafak yaralandı. Yaralılar kaldırıldıkları Kocaeli'de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılardan 9 yaşındaki Hafsa tedavisinin ardından taburcu edildi. Burnuna ve bir gözüne saçma isabet eden küçük kız olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı.

Küçük kızın burnunda ve gözünden bulunan saçmalar risk taşıdığından çıkarılamazken, saçmaların bir plastik cerrahi tarafından yapılacak ameliyatla çıkarılacağı belirtildi. Olayda yaralanan küçük Hafsanın Babası Erkan Mungan'ın Sakarya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görev yaptığı, polis arkadaşları ile Sakarya'da bayramlarda " Silaha hayır " kampanyasında görev aldığı ortaya çıktı.

Olay sonrası şüpheli A.K. polis tarafından gözaltına alınırken, olayla ilgili araştırma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2010 Cuma 17:10:05
Güncelleme :10 Eylül 2010 Cuma 17:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?