3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

MHP ve CHP'den ADASU'ya suçlama

MHP VE CHP MECLİS ÜYELERİNDEN ADASU'YA SUÇLAMA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Meclis üyeleri, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) Genel Müdürlüğü'ne ait Esentepe'de bulunan tesislerin “İçme Suyu Havza Koruma Yönetmeliğine” uygun olmadığını iddia ettiler.

MHP'li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüseyin Mercan, CHP'li Sapanca Belediye Meclis üyeleri Levent Reşat Erdoğan ve Erfiliz Belat, ADASU 'ya ait Esentepe'de bulunan tesislerin “İçme Suyu Havza Koruma Yönetmeliği” ne uygun olmadığını ve ADASU'nun vatandaşa uyguladığı kanunları kendisinin göz ardı ettiğini ileri sürdüler.

Konuya ilişkin Sapanca Gölü kenarında bulunan ADASU'ya ait tesisler önünde açıklamalarda bulunan CHP'li Sapanca Belediye Meclis üyesi Levent Reşat Erdoğan, “Yasalar herkes için aynıdır. Sapanca Belediyesi veya Fenerbahçe gibi ayrımların yapılmaması gerekiyor. Sapanca Gölünün korunmasından yanayız ancak gölü teslim ettiğimiz kurum, kendi göl kenarına bu tür betonarme binalar diker, gölü doldurursa bizim bu gölü kime emanet ettiğimizi tekrar sorgulamamız gerekir . ADASU kendi göl kenarına 7-8 metre betonarme binalar dikerken diğer taraftan vatandaşın evlerini , tamamen kamu yararı için kurulmuş sportif tesisleri , Fenerbahçe gibi marka değeri olan kulüplere ait barakaları yıkmakta ve savcılığa suç duyurusunda bulunmakta. Şimdi soruyorum ADASU'ya, Sapanca gölünü böylemi koruyorsunuz? Sapanca'da insanları her şeyden kısıtlarken burada serbest olması nasıl bir tezattır? Sapanca Güney Kore, Eşme Kuzey Kore mi? Daha bir hafta önce Sapanca'da göle hiçbir zararı olmayan sportif tesisleri yıkıp, yıkmakla da kalmayıp iş makinelerini enkaz üzerinde defalarca gezdirirken gölün hemen karşı kıyısında yapılan bu binanın hesabını kim verecek ? Sapanca'ya karşı bu kin bu öfkenin sebebi nedir? Parti veya siyasi görüş ayrımı olmadan sadece bir Sapancalı olarak yapılmakta olan uygulamalara isyan etmemek mümkün değil. Sakarya Büyük Şehir Belediyesini ve ADASU yetkililerini göreve çağırıyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin bir an önce bu sıkıntıları gidermesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Kimse kamu yararı açıklamalarında bulunmasın. Konu, kamu yararıysa eğer daha geçen hafta birçok sportif tesisi yıktınız. Ortada bir kanun varsa bu herkes için eşit olmalıdır. Bu binalar yıkılacaksa hepsi yıkılacak ya da izin verilecekse hepsine izin verilecek” diye konuştu.

Erdoğan, bu eşitsizliğin artık giderilmesi adına yetkili mercilere suç duyusunda bulanacaklarını belirterek, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

MHP VE CHP MECLİS ÜYELERİNDEN ADASU'YA SUÇLAMA
MHP VE CHP MECLİS ÜYELERİNDEN ADASU'YA SUÇLAMA
MHP VE CHP MECLİS ÜYELERİNDEN ADASU'YA SUÇLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 10:24:03
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 19:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?