3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

MHP'den türbana destek

MHP'DEN BAŞÖRTÜSÜNE DESTEK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Erdoğan, başörtüsü konusunda AK Parti'ye destek vereceklerini kaydetti.

İl Başkanı Mehmet Erdoğan İl Başkanlığı Binasında gerçekleştirdiği toplantıda son günlerde yaşanan olayları değerlendirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan açıklama ile AK Parti'ye başörtüsü konusunda destek vereceklerini belirten Erdoğan, “2008 yılında AK Parti ile yapılan protokol ile biz bu girişimi gerçekleştirmiştik. Ancak bu dönemde AK Parti bizim bu açıklamalarımıza rağmen bize somut bir adım atmış değil. AK Partiyi bu konuda samimi görmüyoruz” dedi.

Erdoğan 2008 yılında AK Parti ile yaptıkları protokolü hatırlatarak, kendilerinin bu protokolü kabul ettiklerini CHP'nin bu sürece katılmaması durumunda bile kendilerinin parti olarak destek vereceklerini kaydetti. Erdoğan, "Milli bütünlüğümüze karşı tehditlere haddini bildiririz. Cumhuriyetimizin ayakta kalması için her şeyi göze aldık. CHP'nin başörtüsü yasağının ortadan kaldırılması konusunda samimi bir adım atamadığı ortadadır. Ne yazık ki CHP AK Parti ile birlikte milletimizi hayal kırıklığına uğratmakta, özellikle de başörtüsü konusunda büyük bir hayal kırıklığı yaşatmaktadır. Genel Başkanımızın da dediği gibi MHP 2008 yılında yapılan protokole harfiyen uyacaktır. Ancak diğer siyasi partilerinde aynı ölçüde uymaları ve destek vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

CHP ve AK Parti başörtüsünde tükenmiş iki siyaset anlayışı olarak karşımızda durmaktadır şeklinde konuşan Erdoğan şunları söyledi; “Biz iktidar partisi AK Parti ile 2008 yılında yaptığımız mutabakatın tüm unsurlarına bağlıyız. Başörtüsünün bu kapsamda çözülebileceğine inanıyoruz. AK Parti'nin daha önceden belirlediğimiz esaslar çerçevesinde TBMM'de başlatacağı girişimi her şart altında destekleyeceğimiz Genel Başkanımız da açıkladı. MHP olarak hiçbir çıkar gözetmeden başörtülü kızlarımızın hakkının engellemesine dur demenin zamanı geldiğine inanıyoruz ve AK Parti'yi göreve davet ediyoruz. Bunun siyasi hesabını yapmayacağız. CHP sürece katılmasa bile AK Parti'nin Meclis'te yapacağı düzenlemeye destek veririz.”

Düzenlenen toplantıda ilçe yönetimi ve meclis üyeleri ile katılan İl Başkanı Erdoğan, “Yapılacak olan düzenlemede dikkatli olunmalı ve oluşabilecek hatalarda kendi içimizde bölünmeler yaşanmamasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtmek istiyorum. Türkiye genelinde bazı şeyleri değiştirecek tek parti var ise o da MHP'dir. MHP çizgisi ve gidişat bakımından hep doğru olmuştur” dedi.

PKK ile ilgili yapılan AK Parti görüşmelerine de değinen Erdoğan, “Yapılan anayasa değişikliklerinde bu görüşmelerle ilişkili olarak bazı düzenlemeler yapılması oldukça yanlıştır. Bunlar bölünmelere neden olacaktır” diye konuştu.

MHP'DEN BAŞÖRTÜSÜNE DESTEK
MHP'DEN BAŞÖRTÜSÜNE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 16:37:00
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 19:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?