3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

MHP'li vekiller çıkarma yaptı

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ'NİN 15 MİLLETVEKİLİ SAKARYA'DA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata TBMM'nin tatile girmesine rağmen, ekonomi ile ilgili ciddi bir düzenleme yapılmadığını ileri sürdü.

'Karış Karış Sakarya' programı için Sakarya'ya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Münir Kutluata ve diğer Sakarya Milletvekilleri eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan, TBMM'de çeşitli komisyonlarda görev alan Milletvekilleri Cemaleddin Uslu, Mustafa Kalaycı, Mehmet Akif Paksoy, İzzettin Yılmaz, Murat Özkan, Akif Akkuş, Mümin İnan, Erkan Akçay, Alim Işık, Mustafa Kemal, Beytullah Asil ve Mustafa Enez katıldı.

Partililer tarafından Sakarya TEM Otoyolu gişeler çıkışında karşılanan milletvekilleri toplantının yapılacağı Tuna Tan Tesisler'ine geçti. Burada milletvekillleri adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Münir Kutluata, Türkiye gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kutluata, "TBMM tatile giriyor ama ekonomi ile ilgili ciddi bir düzenleme yapılmadı. Dünya ülkeleri krizden çıkış şartlarını ve yeni rotalarını belirleme çabasında, hükümetin ise ne hedefi, ne öngörüsü ne de önlemi var. Ekonominin ve toplumun bütün kesimleri çöküyor. Hükümet ortada yok" dedi.

Kutluata, AK Parti hükümetinin krizi baştan görmezden geldiğini savunarak ekonomik krizin tahribatını giderecek, işsizliği ve yoksulluğu azaltacak tedbirleri almaktan ısrarla kaçındığını bildirdi. Kutluata açıklamasında, "AK Parti hükümeti TBMM eliyle yapılmasını istediğimiz düzenlemelere izin vermemiştir. Milletimizin aleyhine olacak geleceğini riske atan yasalar söz konusu olunca TBMM'yi sabahlara kadar çalıştıran AK Parti, ekonominin hayrına ve milletin lehine olacak yasal düzenlemelerden uzak durmuştur. Kriz öncesi ve kriz sırasında ekonomilerinin daha az hasar görmesi için tedbirler alan dünya ülkeleri, her zeminde kriz hasarlarının giderilmesi ve krizden çıkış tedbirlerini görüşüp tartışırken Türkiye'nin ortalarda olmadığını görüyoruz" diye konuştu.

Kutluata, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hükümet dünyadaki gelişmeleri de Türkiye ekonomisini de sadece seyretmektedir. Ortaya çıkan sonuçlara göre bazı mazeretler beyan etmekle yetinmektedir. Bu arada ortaya koyduğu tahminleri ya da ilan edilen sonuçları sürekli revize etmekle meşguldür. Kemer sıkma politikaları uygulama alanı bulursa Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) olan ihracatının yeni bir daralma ile karşılaşacak olmasının hükümette bir endişe oluşturmadığı görülüyor. Üretime dayalı ihracatla büyüme yerine ithalata dayalı büyüme AK Parti hükümetinin bir tercihi olduğu için büyüme rakamlarından önce ortaya çıkan dış açık rakamları moral bozmaktadır. Türkiye önce AK Parti hükümetinin ekonomik krizini yaşamaya başlamışken ardından gelen dünya krizi ile ilgili hiçbir önlem almadığı biliniyor. Daralan üretim, kaybedilen pazarlar, kronik hale gelmiş yüksek işsizlik oranları, artan yoksulluk toplumun büyük kısmını etkisi altına almış bulunan ümitsizlik ortamı hükümetin ekonomi uygulamalarının sonucu olarak herkes tarafından ifade edilmektedir. Ancak, hükümetin gizlemeye çalıştığı ve yapısal nitelik kazanmış bozulmalar toplumdaki ümitsizliği daha da arttırmaktadır. Bunların başında orta kesimin yok olması, toplumun doğrudan zengin ve fakir ayrışmasına uğratılması gerçeği geliyor. Nitekim çok büyük bir kısım fakirleşirken devlet imkanları ile zenginleşen haksız rekabet üstünlüğüne kavuşturulan kesimler süratle birbirinden ayrışmaktadır. Bir tarafta türedi zenginler bir tarafta sadakaya muhtaç hale getirilen geniş kitleler. Nitekim

Sayın Başbakan işsizliği önleme tedbiri olarak zenginlere 'Sadakanız olur, birer kişiyi işe alın' dediği hatırlardadır. Orta kesimi yok edilmiş bir toplumun savrulmayacağı istikamet yoktur."

Basın toplantısından sonra milletvekilleri partililerle birlikte Sapanca, Karapürçek, Akyazı, Hendek, Pamukova, Geyve ve Taraklı ilçelerine gitmek üzere yola çıktılar. Milletvekilleri ilçelerde yapılacak referandum ve parti çalışmalarını halka anlatacaklar.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ'NİN 15 MİLLETVEKİLİ SAKARYA'DA
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ'NİN 15 MİLLETVEKİLİ SAKARYA'DA
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ'NİN 15 MİLLETVEKİLİ SAKARYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 15:09:05
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 16:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?