5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Minibüste doğum

 Adapazarı’nda doğum sancısı tutan kadın, hastaneye götürülmesi için yoldan çevrilen minibüste doğum yaptı. 

Adapazarı’na bağlı Çamyolu köyünde oturan Necla Saat (24), doğum sancılarının artması üzerine, komşularının yardımıyla yoldan çevrilen Mustafa Dalgıç’ın kullandığı 54 M 0387 plakalı yolcu minibüsüyle hastaneye götürülmek istendi. 

Araç sürücüsü Dalgıç, minibüsü yakında bulunan Tekeler Sağlık Ocağının önüne park ederek, doktorlardan yardım istedi. Sağlık ocağındaki doktor ve hemşireler, yolcu minibüsünde doğum yapmak üzere olan Necla Saat’e müdahale ederek, doğumu gerçekleştirdi. Doğumun ardından bebek ve annesi, ambulansla Sakarya Doğumevine sevk edildi.
 
Yeni doğan erkek bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yolcu minibüsünün sürücüsü Dalgıç, AA muhabirine, seferini tamamlayıp köye döndüğünde komşularının yardım istediğini belirterek, şunları söyledi:
"Komşuların yardım istemesi üzerine doğum yapmak üzere olan Necla Saat’i aracıma aldım. Hastaneye hızlı bir şekilde giderken Dağdibi’nde sancılarının artması üzerine hastayı en yakın sağlık merkezi olan Tekeler Sağlık Ocağına getirdim. Sağlık ocağındaki doktorlardan yardım istedim. Doktorlar da doğumun başlamış olduğunu belirterek, doğuma aracımda müdahale etti. Yeni doğan bebeği havaya kaldırdıklarında oldukça şaşırdım. Olay anında ben de heyecanlandım, çünkü baldızım doğum sırasında aşırı derecede kan kaybettiği için ölmüştü."

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 17:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?