3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Minik yürekler Kızılay için attı

MİNİK YÜREKLER KIZILAY İÇİN ATTI

Kızılay haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Zübeyde Hanım İlköğretim okulu tarafından Kızılay Serdivan Şube Başkanlığı destekleri ile gerçekleşen törenlerde minik yürekler Kızılay ile attı.

Düzenlenen törenlere Serdivan Kaymakamı Fahri Keser, Serdivan Belediye Başkan yardımcısı Selvet Karaoğlu, İlçe Milli eğitim Müdürü Ali Dere, Kızılay Serdivan Şube Başkanı Fatih Mehmet Temel, Okul Müdürleri, Veliler, Kızılay gönüllüleri ve öğrenciler katıldı. Kızılay Serdivan Şube Başkanlığı gönüllüleri vasıtasıyla Kızılay tanıtım standı açarak Kızılay faaliyetleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Zübeyde Hanım İ.Ö.O. Müdürü İsmail Yaman yaptığı açılış konuşmasında; " Kızılay ile ilk karşılaşmam 1967 depreminde olmuştu. O zaman çocuktum. Depremin ne olduğunu bilmiyordum. Depremden kısa bir zaman sonra etrafta üzerinde kırmızı hilalin olduğu çadırları görmüştüm. İnsanlar kuyrukta, yemek alıyorlardı. Bunlar nedir? diye anneme sorduğumda, Kızılay cevabını almıştım. O gün Kızılay'ı tanımıştım. 1999 depreminde yine ilk yardıma koşan Kızılay'dı. Aylarca Kızılay'ın verdiği çadırlarda hayat mücadelemizi sürdürdük. Kızılay hayatımızın her alanında yer alan ve bizlerin destekleri ile daha da büyüyecek bir kurum. Böylesine önemli bir kurum ile ilgili haftanın kutlamalarını yapan okulun müdürü olmak beni ayrıca onurlandırmıştır" dedi.

Kızılay Serdivan Şube Başkanı Fatih Mehmet Temel de konuşmasında ; Kızılay burada da gördüğünüz üzere hayatın her alanında olan önemli bir kuruluş. Herkesin destek olması gereken bir kurum. Bu güzide kurumu maalesef ki, 1999 depremi sonrasında medya başta olmak üzere hepimiz elbirliği ile itibar kaybına uğrattık. Sonrasında bir takım kurumların ortaya çıkmasına katkı sağlayarak, Kızılay sevgisinin minik yüreklerde atmasına engel olduk. Bunları yaparken de toplum olarak en büyük hastalığımız olan kişilerin hatasını kurumlara mal etme hastalığımızı sürdürdük ve başarılı da olduk. Ama artık bazı konuları yüksek sesle dile getirme zamanıdır ve dile getireceğiz. Hiç kimse unutmamalıdır ki, Kızılay toplumumuzun her bireyinin desteğine ihtiyaç duyan bir kuruluş olduğu gibi, toplumun her bireyinin de muhtaç olabileceği bir kurumdur. Bu bilinçle minik yüreklere de gerekli Kızılay sevgisini vermek bizlerin görevidir. Bunun aksi bir durum geleceğimiz için çok da iç açıcı olmayabilir. Kızılay'ı elbirliği ile yüceltmek amacı ile saygılarımı sunuyorum" dedi.

Serdivan Kaymakamı Fahri Keser de konuşmasında; " Kızılay hepimizin hayatında önemli bir yer edinmiş bir kuruluş, fakat hep birlikte yaşadığımız acı 99 depremi sonrasında belki biraz Kızılay'a karşı buruk olduk. Ama ben o dönemde de Kızılay'ın büyüklüğünü Kocaeli Vali Yardımcısı olarak da yakından daha da iyi kavradım. Genç bir ilçe olan Serdivan'a geldiğimde de karşımda genç bir Kızılay Başkanı gördüm ve son derece mutlu oldum. O günden bugüne kadar geçen süre içerisinde ilçemiz Kızılay'ının yaptığı çalışmaları gördüğümüzde daha da gururlandım Bugün gelinen noktada, ilçemiz Kızılay Şube Başkanlığının yaptığı faaliyetlerle, ilimizde Kızılaycılık bilincini en iyi toplumla paylaşan şube olduğunu hep birlikte görmekteyiz. Anlamlı ve özverili çalışmalarından dolayı Şube Başkanımız Fatih Mehmet Temel'i de tebrik ederim. Kızılay'ı hayatımızın her alanın da yüceltmek dileği ile Kızılay haftamız kutlu olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Zübeyde Hanım İ.Ö.O. tarafından Kızılay haftası için düzenlenen program kapsamında öğrenciler tarafından Kızılay şiirleri okunarak, vatandaşlarla yapılan Kızılay röportajları gösterimi yapıldı. Gösteriminin ardından Kızılay afet bölgesi ile ilgili uyarlanan drama gösterisi sahnelendi, Öğrenciler tarafından yazılan Kızılay çalışanları mektubu okunarak Kızılaycılık anlatıldı. Okul korosu Kızılay şarkıları ile katılımcıları hem eğlendirdi, hem de duygulandırdı. Program öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunları gösterisi ile son buldu.

MİNİK YÜREKLER KIZILAY İÇİN ATTI
MİNİK YÜREKLER KIZILAY İÇİN ATTI
MİNİK YÜREKLER KIZILAY İÇİN ATTI
MİNİK YÜREKLER KIZILAY İÇİN ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 11:07:02
Güncelleme :6 Kasım 2010 Cumartesi 12:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?