3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Moldova'dan Hendek'e misafir geldi

MOLDOVA'DAN HENDEK'E MİSAFİR GELDİ

Moldova'nın Komrat Belediye Başkanı Nikola Dudoglo ve beraberindeki öğrenciler Hendek ilçesinde incelemelerde bulundular.

Komrat Belediye Başkanı Nikola Dudoglo, Başakan Yardımcısı Nuri Şahar ve Komrat'lı öğrencilerle birlikte, eğitim ve kültürel incelemelerde bulunmak üzere Hendek'e geldi. Heyet ilk olarak Hendek Belediyesi'ni ziyaret etti. Heyeti Başkan İnci'nin yurtdışında olması nedeniyle Başkan vekili Hacı Ahmet Yaşartürk karşıladı.

Komrat Belediye Başkanı Nikola Dudoglo, Hendek'te olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Hendek Belediyesi ve Komrat Belediyesi kardeş belediyeler. Daha önce Başkan Ali İnci'nin daveti üzerine Hendek'e gelmiştik. Buradaki misafirperverlikten çok memnun ayrılmıştık. Tekrar Hendek'te böylesine güzel karşılanmak bizleri mutlu etti. Eğitim sistemi hakkında incelemelerde bulunmak ve Hendek'in kültürel yapısı hakkında bilgi edinmek üzere fikir alışverişinde bulunacağız. Hendek bizim için örnek alınacak çok gelişmiş bir ilçedir. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin yapmış olduğu hizmetleri gezdik ve hayran kaldık. İnşallah buradaki incelemelerimiz sonucunda bizler de örnek projelere imza atacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bize her zaman kucak açmış ve desteğini esirgememiştir. Bu desteğin ve işbirliğinin devam etmesini diliyorum“ dedi.

Başkan vekili Hacı Ahmet Yaşartürk ise misafirleri Hendek'te ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, Hendek hakkında misafirlerini bilgilendirdi. Başkan vekili Yaşartürk, “Hendek sanayisiyle, kültürüyle, eğitimiyle hızlı bir gelişim gösterdi. Bu gelişmeyi devam ettirmek için daha büyük bir gayretle çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü gelişen ve büyüyen Hendek'in ihtiyaçları da sürekli değişiyor. Belediye başkanımızın çalışmaları sadece Hendek'le sınırlı değil. Türk Dünyası'nda da önemli çalışmalara imza atıyor. El ele verdiğimizde yapacağımız ortak projelerle birbirimize katacağımız çok fazla şey olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Başkan vekili Yaşartürk, Komrat Belediye Başkanı Nikola Dudoglo'ya, Başkan İnci adına Hendek Hatırası çini tabak ve diğer misafirlere de çeşitli hediyeler verdi.

Misafirler daha sonra Hendek'i gezdiler. Misafirlere AK Parti Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal da eşlik etti. Muammer Sencer Caddesi'nde, Etna Resim Atölyesi tarafından açılan ebru sergisini gezdiler. Komrat Belediye Başkanı Nikola Dudoglo, sergiyi gezerken Etna Resim Atölyesi Hocası Nazlı Kızılaslan ile birlikte ebru yaptı.

Heyet daha sonra Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi'ni ziyaret etti. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Sevinç'i ziyaret eden heyet fakülte hakkında bilgi aldı. Dekan Sevinç, Komrat'lı öğrencilerin Hendek Eğitim Fakültesi'nde eğitim görebilecekleri müjdesini vererek öğrencilerinin de Komrat'a gelerek oradaki eğitim sistemi hakkında bilgi alabileceklerini söyledi.

Heyet Eğitim Fakültesinde yeni kurulan bilgisayar donanımlı eğitim verilen akıllı sınıfı ve diğer sınıfları gezerek bilgi aldı.

Misafirler daha sonra Hendek Belediyesi BELİŞ Meslek Edindirme Merkezi'ni gezdiler. Merkezde verilen kurslar ve eğitim hakkında bilgi alarak yaşlı hasta bakım kursu ve engellilere verilen bilgisayar kursu sınıflarını gezdiler. BEL-İŞ'den sonra misafirler kapalı pazaryerini gezdiler.

Heyet Hendek'in hızla gelişen sanayisini görmek üzere 2. Organize Sanayi Bölgesi'ni ve fındık fabrikasını gezdiler. Fabrikaları gezen heyete fabrika sorumluları fabrikanın işleyişi hakkında bilgi verirken, fındık fabrikasında fındığın işleyişini adım adım izleyen heyet fabrikanın hijyen kurallarına uyması ve bütün işleyişin titizlikle yapılmasını hayranlıkla izlediler. Heyete Park Shoop Alışveriş Merkezi de gezdirildi.

Sanayi bölgesini gezdikten sonra Osmanlı Çadırı'nda yorgunluk çayı içen heyet daha sonra Bayraktepe Tesislerine geçerek Hendek Kültürevi'ni ve Bayraktepe'yi gezip, Hendek'in tarihi ve kültürü hakkında bilgi edindiler. Misafirler Bayraktepe'ye hayran kaldılar. Misafir heyet Bayraktepe'de Gagavuzya'nın bayrağını görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. Daha sonra Selman Dede Mesire Alanı ve hayvanat bahçesi gezen misafirlere, Selman Dede Balık Restoranında balık ikram edildi.

MOLDOVA'DAN HENDEK'E MİSAFİR GELDİ
MOLDOVA'DAN HENDEK'E MİSAFİR GELDİ
MOLDOVA'DAN HENDEK'E MİSAFİR GELDİ
MOLDOVA'DAN HENDEK'E MİSAFİR GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 10:35:01
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 13:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?