3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Müftülük'le Katolikler arasında tartışma

Adapazarı’nda Katolik Kiliseler Birliği Yardım Kuruluşu Caritas ile Sakarya Müftülüğü arasında yardım tartışması yaşanıyor.

Caritas yetkilisi, Sakarya Müftüsü Ahmet Şark’ın kendilerinden Diyanet kompleksi yapımı için 1 milyon dolar istediğini iddia ederken, Şark ise iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Yardım kuruluşu Caritas’ın Sakarya Temsilcisi Bülent Önal, Sakarya Müftüsü Ahmet Şark’ın Adapazarı’nda 60 dönüm alan üzerine yaptırmayı planladığı Diyanet kompleksi için kendisinden 1 milyon dolar istediğini iddia etti. Ö

nal, içinde camii, spor salonu, gezi alanları, konferans salonları bulunan Diyanet kompleksinin yapımı için Şark’ın Caritas’tan yardım talebinde bulunduğunu öne sürdü.

3 yıl önce Adapazarı’nda ’misyonerlik’ faaliyetleri gündeme geldiğinde müftü Ahmet Şark’ı ziyaret ettiklerini ifade eden Önal, "O ziyarette müftü bize yaptırmayı düşündüğü kompleksin projelerini gösterdi.

Projeyi de bize vererek, Kültür Sitesi’nin yapımında olduğu gibi, Diyanet kompleksi için de 1 milyon dolar yardımda bulunulmasını istedi. Bu proje acil olmadığı için biz sıcak bakmadık. Ancak imkanımız olsa, dinler arası kardeşlik için yardımda bulunuruz" dedi.

"İDDİALAR ASILSIZDIR"

Sakarya Müftüsü Ahmet Şark ise, Katolik Kiliseler Birliği yardım kuruluşu Caritas’dan 1 milyon dolar istemediğini söyledi. Şark, Adapazarı’nda Diyanet kompleksi yaptırmak istediğini ifade ederek, "Ben şehirdeki herkese hitap edecek bir tesis yaptırmak istedim. İçinde konferans salonları bulunan, Ramazan aylarında bin kişinin karnını doyurabileceği, kütüphanesi, internet kafesi ve spor salonu olan kompleksi, bu şehre kazandırmak istedim. 17 Ağustos depreminden sonra Adapazarı’nda misyonerlik faaliyetleri arttığında, bu kişilerle en fazla ben mücadele ettim. Caritas yetkilileri de bana daha önce hiç tanımadığım Bülent Önal’ı gönderdi. Ben de onlara, ’Madem iyi çalışıyorsunuz, bize ait arsa üzerine siz de katkı sağlayın, Diyanet kompleksi yaptıralım’ dedim. Ancak şimdi bu söylediklerim, benim onlardan yardım istediğim şeklinde gündeme getiriliyor" diye konuştu.

Şark, bu tür çalışmalarda Müslümanlar’ın kendilerine yetebileceğini de dile getirerek, "Ahtapot gibi Türkiye’ye kollarını dolamışlar. İslamiyet ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bu insanlardan yardım beklemiyoruz. Bu adamları dikkat etmeleri konusunda uyarıyorum. Bir Müslüman’ı Hıristiyan yapmaya çalışırken, kendileri Müslüman olmasınlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 15:53:09
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 15:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?