3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Mühendislerden teröre tepki

ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASINDAN TERÖR TEPKİSİ

Orman Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Ahmet Akbulut, artan terör saldırılarını kınayarak, “Zaman, ülkemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları ile milletimizin her bir ferdinin düşman karşısında tek yumruk olma zamanıdır” dedi.

Akbulut, yaptığı açıklamada, artan terör olaylarına karşı düşmanı lanetleyerek kınamanın, hamasi sözler söylemenin çözüm olmaktan çıktığını belirterek, “Bugünlerde vatan toprağı Hakkâri Şemdinli'de ve 25 yılı aşkın süredir diğer değişik yerlerde terör örgütünce şehit edilen Mehmetçiklerimiz ve vatandaşlarımız, bütün milletimizi derin bir üzüntüye sevk etmiş ve sevk etmektedir. Şehit olan Mehmetçiklerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, Anne ve Babaları ile eş, dost ve akrabalarına, bütün milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Yaralı canlarımıza acil şifalar diliyoruz. Her türlü terörist saldırıları nefretle lanetliyoruz. Türk Milleti asil ve dünyanın en merhametli milletidir. Türk Askeri dünyanın en mükemmel askeridir. Türkiye Cumhuriyeti toprakları dünyanın en kıymetli topraklarıdır. Böyle olunca, geçmişte ülkemizi işgal eden güçlerin bugün de olduğu gibi gelecekte de bu emellerinden vazgeçmeyeceği aşikârdır. Düşmanı lanetlemek ve kınamak, hamasi sözler söylemek çözüm olmaktan çıkmıştır. Hamasi sözlerle kardeşlik duyguları ve birlik beraberlik ilelebet sağlanamaz. Kahramanlığın ve yiğitliğin gösterilme zamanıdır. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti, ordusu, ekonomisi ve her yönü ile en güçlü olmak durumdadır" diye konuştu.

Terör saldırılarına karşı Türk milletini tek yumruk olmaya çağıran Akbulut, “Zaman, ülkemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları ile milletimizin her bir ferdinin düşman karşısında tek yumruk olma zamanıdır. Terör saldırılarının, İmralı mahkumu tarafından yönlendirildiği kanaati iyice yaygınlaşmakta olup buna karşı önlem alınmalıdır. Basın ve medya kuruluşlarının, terör saldırıları ile şehit cenazelerinin halka yansıtılmasında daha hassas davranıp düşman ekmeğine yağ sürülmemelidir. Bir sivil toplum kuruluşu olarak beklentimiz, ülke güvenliğimizi, can güvenliğimizi, çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren söz konusu düşman saldırıları karşısında iktidar ve muhalefet partilerinin ortak hareket etmeleridir. Düşmanın araç gereci ile ülke savunulamaz. Ülkemizin geçmiş yıllardan beri yaşadığı ekonomik sıkıntılar bilinmektedir. Güçlü ekonomi, güçlü ordu ve güçlü Türkiye için tüm sivil toplum örgütleri, bütün halkımız, bütün kurumlarımız her türlü kaynağını, birikim ve varlıklarını bu hedef doğrultusunda seferber etmelidir. Yeni bir kurtuluş mücadelesi verilmesi gerekmektedir. Devlet olarak terörü kamplarında barındıran, silah veren kısaca direkt yada dolaylı destek veren her ülkeyle ilişkilerin tekrar gözden geçirilmesi ve gerekirse elçilerin geri çekilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Orman Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi olarak bu hedef doğrultusunda kararlılığımızı ifade ediyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 12:01:05
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 20:42:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?