3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

'Ne olur yavrularımızı kurtarın!'

Adapazarı’ndan 9 yıl önce çalışmak üzere Kırgızistan’a giden ve burada evlenen Oktay Türer ile Erol Üçcan’ın aileleri, evlatlarının Türkiye’ye gelebilmesi için hükümetin kendilerine yardım etmesini istedi.

Adapazarlı olan ve her ikisi de mobilya ustası olarak çalışan Oktay Türer ve Erol Üçcan, Adapazarı’nda iş bulamamaları üzerine 9 yıl önce Kırgızistan’a giderek bu ülkede çalışmaya başladı. Oktay Türer’in annesi Fatma ve babası Fahrettin Türer, oğullarının Kırgızistan’da avukat Ayçörük Türer ile evlendiğini ve biri 6, diğeri 2 yaşında iki çocuğu olduğunu söyleyerek, oğullarının ve ailesinin hayatından endişe ettiklerini söyledi.

Fatma ve Fahrettin Türer çifti, "Oğlumuz, gelinimiz ve 2 torunumuz, iç savaşın arasında kaldı. Gelişmeleri televizyonlardan korku içinde izliyoruz. Zaman zaman oğlumuzla telefonla görüşebiliyoruz. Bize Kırgızistan’da hayatın çok zorlaştığını söyledi. Oğlumuzun, ailesi ile birlikte Türkiye’ye dönmesini istiyoruz" dedi.

Türer çifti, Türkiye’den Kırgızistan’a gönderilen uçağın, oradaki üst düzey yetkilileri alarak Türkiye’ye döndüğünü öne sürerek, "Ancak orada çalışan Türk işçilerle ilgilenmemişler. Bu konuda Dışişleri Bakanlığı’ndan yardım bekliyoruz. Bizim çocuklarımızla birlikte, diğer Türkler’e de yardım etsinler. Oğlumuzun ve ailesinin Türkiye’ye getirilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Kırgızistan’a çalışmak için giden diğer Adapazarlı işçi Erol Üçcan’ın ailesinin de bekleyişi sürüyor. Arkadaşı Oktay Türer ile birlikte 9 yıl önce bu ülkeye giden Erol Üçcan’ın da orada Tunugay Üçcan ile evlendiğini söyleyen Ali ve Nazmiye Üçcan da, oğullarının dönmesini istediklerini ifade etti.

Erol Üçcan’ın anne ve babası Ali-Nazmiye Üçcan çifti de, biri 8, diğeri 4 yaşındaki iki torunları bulunduğunu ifade ederek, "Biz de oğlumuzun, ailesi ile birlikte dönmesini istiyoruz. Torunlarımızın durumuna üzülüyoruz. Kırgızistan’da çıkan iç savaş nedeniyle, bütün huzurumuz kaçtı. Çocuklarımızın hayatından endişe ediyoruz. Burada elimiz kolumuz bağlı kalmak bizi perişan ediyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2005 Pazar 16:40:41
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 15:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?