5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

O kayınpedere ceza verilmedi

Otomobiline av tüfeğiyle ateş eden damadını tüfekle vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın, olayın "meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek heyecan, korku veya telaştan ileri geldiği" gerekçesiyle beraatine karar verildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, damadı Hakan Kızlıtürk'ü (29) tüfekle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Safa D (52), sanık avukatı Tayfun Zeki ve maktulün yakınları katıldı. 

Sanık Safa D, savunmasında damadının daha önce kızına şiddet uyguladığını, olay günü de kendisini öldürmeye çalıştığını öne sürerek, "Ben onu öldürmeseydim, o beni öldürecekti, pişmanım" dedi.

Sanık avukatı Zeki ise sanığın ve ailesinin uğradığı saldırı ve tehdit karşısında gerçekleştirdiği eylemin mahkeme tarafından mazur görülmesini ve ceza verilmemesini talep etti.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 27/2 maddesi uyarınca, olayın "meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek heyecan, korku veya telaştan ileri geldiği" gerekçesiyle sanığın beraatine karar verdi.

6 aydır Ferizli Cezaevi'nde tutuklu bulunan Safa D, işlemlerinin ardından tahliye edildi.

-Olay-

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle B.H. (28), Ankara'da yaşayan eşi Hızlıtürk'ten ayrılarak, babası Safa D'nin (52) Söğütlü ilçesindeki evine yerleşmiş, 28 Ocak'ta kayınpederinin evini benzin dökerek yakmaya çalışması nedeniyle Hızlıtürk ve arkadaşı M.C. hakkında Sakarya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

21 Haziran'da Safa D. ve kızı B.H, Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya giderken, damadı Hızlıtürk'ün av tüfekli saldırısına uğramış, karşılık veren Safa D'nin tüfeğinden çıkan saçmalarla başından yaralanan Hızlıtürk, kaldırıldığı hastanede ölmüştü. 

AA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2012 Salı 18:25:03
Güncelleme :1 Ocak 2013 Salı 18:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?