5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

O müdürler görevden uzaklaştırıldı

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, lise öğrencisine cinsel istismar operasyonunda ismi geçen iki emniyet mensubunun müdürlükten uzaklaştırıldığını açıkladı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, geçen günlerde başlayan ve dün gerçekleşen 2. dalga operasyonunda alınan 10 kişiyle birlikte toplam 26 kişinin gözaltına alınarak 3 kişinin tutuklandığı; 14 yaşındaki lise öğrencisine cinsel istismar soruşturmasını değerlendirdi.

Vali Büyük, olayın son derece üzücü olduğunu ve kendilerinin de olaydan büyük üzüntü duyduğunu kaydederek "Yaşananlar ilimizde görmek istemediğimiz olaylardan biri. Hukuken çocuk yaşta sayılan bir kızımızla ilgili hadise. Kamu emniyet görevlilerinin de iddiaların içinde bulunması daha da vahim. Şu an müdür seviyesinde olan iki kişiyi görevden uzaklaştırdık" dedi.

Yeni gözaltılar olup olmayacağı konusundaki sorulara da cevap veren Büyük, şöyle konuştu: "Şu an o konu yargıda. O kısmın detayları hakkında bir şey söylemem mümkün değil. Yeni ifadeler ve yeni değerlendirmelerle gözaltılar da var. Bununla ilgili sadece polisiye emniyet tedbirleri değil hep beraberce oturup sosyal çalışmalar yapmamız gereken durumlar olduğunu da ortaya koyuyor. Bu manada bugünlerde yeni eğitim yasası çerçevesinde ilimizdeki ilk ve orta öğrenim konusunda yeniden yapılanma çalışmalarımızı daha dikkate aldığımızda bu tür meselelerin sadece bir emniyet-adliye meselesi olmadığını görüyoruz. Sosyal ve ahlaki açıdan toplumun her yönüyle çocuklarımızı eğitme açısından çok önemli bir konu olduğunu da dikkate alıp; bunun değerlendirmesine girmemiz gerektiğini de gösteren olaylardan birisi."

Operasyonda, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görev yapan N.Ş. ve E.T de gözaltına alınmış daha sonra serbest bırakılmışlardı. 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2012 Çarşamba 11:26:08
Güncelleme :6 Haziran 2012 Çarşamba 11:31:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?