7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Ocakta büyük buluşma

OCAKTA BÜYÜK BULUŞMA

Ülkü Ocakları İl Başkanlığını ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Milletvekili aday adayları ve yöneticileri gençlere partinin gençler ve eğitimle ilgili projelerini anlattı. Siyasileri dikkatle takip eden yaklaşık 300 genç siyaset hakkında merak ettiklerini de öğrenme imkanı buldu

Ülkü Ocakları İl Başkanı Selçuk Ural'ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette MHP Milletvekili aday adayları Mehmet Erdoğan ve İmran Safi partilerinin gençler ve eğitim alanındaki projelerini anlattı. Ziyarette MHP İl Başkan Vekili Fikret Kazıcıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Salih Okutan, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Metin Ökden, İl Genel Meclisi ve belediyelerin MHP'li meclis üyeleri, MHP Adapazarı İlçe Başkanı Ömür Çakar ile Erenler İlçe Başkanı Abdullah Erman da hazır bulundu.

MHP'li siyasetçilerin Ülkü Ocaklarına yaptığı ziyaretten memnun olduğunu belirten İl Ocak Başkanı Selçuk Ural, "Partili büyüklerimizin bu ziyareti genç arkadaşlarımız için oldukça önemli. Çünkü Onlar; ülkemizin içinde bulunduğu durumu yorumlayarak geleceğe yönelik çalışmalar yapıyorlar. Milletimizin geleceğinin yegane umudu olan Ülkücü gençler, bu gün kendilerini ziyaret eden siyasetçi büyüklerinden iktidar projeleri hakkında önemli bilgiler alacak ve kendilerini buna göre geliştirebilecekler. Tabii ki de seçim çalışmalarına Ocağımızı ziyaret ederek başlayan Milletvekili Aday Adaylarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Çocuklarına bırakacağı en büyük mirasın 'Ülkücü olmak' olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Milletvekili A. Adayı Mehmet Erdoğan, "Henüz küçük yaşlardan itibaren bünyesine girdiğim ve gurur duyduğum birçok görevi üstlendiğim Ülkü Ocaklarını bugün Milletvekili adayı olarak ziyaret etmem ve gençlerle buluşmam beni çok mutlu etti. Malum olduğu üzere 12 Haziran'da ülkemiz, milletimiz ve Ülkücü Hareket için çok önemli bir seçim var. Teşkilatımızın tüm dinamikleriyle iyi hazırlanmalı ve toplumun her kesimine ulaşmalıyız" dedi. Mehmet Erdoğan daha sonra partisinin iktidara geldiğinde gençler ve eğitimle ilgili yapacağı çalışmaları anlattı.

Eğitim ve öğretimde imkân ve fırsat eşitliği sağlanacağını belirten Mehmet Erdoğan, "Eğitimin her kademesinde eğitim dili Türkçe olup, Türkçe'nin dışında başka bir dilde ana dilde eğitim yapılmayacak. Ayrıca gençlerimizin dünya şartlarına uyum sağlaması için en az bir yabancı dilin iyi bir şekilde öğretilmesinin alt yapısı oluşturulacak. İstihdam edilebilirliği artıran mesleki eğitimin orta öğretim içindeki payı yükseltilecek. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile meslek yüksek okulları arasında program bütünlüğü sağlanacaktır. İş hayatı ile meslekî ve teknik eğitim arasında ilişki, iletişim ve etkileşim geliştirilecek. Üniversitelerin; ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştiren, araştırma yaparak bilim ve teknoloji üreten, toplumsal gelişmeye önderlik eden, bilimsel yöntemlerle meselelere çözüm üreten, dünya üniversiteleriyle yarışan eğitim kurumları hâline getirilmesi esas olacak. Üniversite öğrencilerinin en şikayetçi olduğu konulardan biri olan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK); düzenleme, yönlendirme, koordinasyon, planlama ve denetimden sorumlu bir yapıya dönüştürülerek yeniden yapılandırılacak" diye konuştu.

Üniversite sınavının da kaldırılacağı müjdesini veren Mehmet Erdoğan, "Gençlerin aldıkları eğitimin onları çağın şartlarına, ekonomik ve sosyal hayata hazırlamasına önem verilecek. Orta öğretim ve yüksek öğretimde okuyan gençlerin burs ve kredi imkânları geliştirilecek, çağdaş standartlarda barınma imkânları oluşturulacak, hiçbir öğrenci açıkta bırakılmayacak. Yoksul öğrencilerin kamu yurtlarında ücretsiz barınmaları sağlanacak. Öğrenim kredilerinin geri ödemesi, ödemesiz süre sonunda iş bulunamaması halinde işe başlayana kadar ertelenecek. Gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri, kişisel yeteneklerini keşfedebilecekleri, çeşitli sosyal ve kültürel imkânlardan ve bilimsel bir anlayışla yürütülen rehberlik hizmetlerinden yararlanabilecekleri "Gençlik Merkezleri" kurulacak" ifadelerini kullandı.

Mehmet Erdoğan'ın konuşmasının ardından Ortaöğretim Birimi mensubu gençler, kendisine MHP İl Başkanlığı görevi süresince ve daha sonra da Ülkü Ocaklarına verdiği destekten ötürü bir teşekkür hediyesi verdi. Son olarak konuşan diğer Milletvekili Aday Adayı İmran Safi de gençlere kendisinin ve partisinin siyasi düşünceleriyle ilgili bilgiler verdi.

OCAKTA BÜYÜK BULUŞMA
OCAKTA BÜYÜK BULUŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2011 Pazar 18:20:01
Güncelleme :21 Mart 2011 Pazartesi 01:37:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?