5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Off-road tutkunları dağda mahsur kaldı

Sakarya'da arazi araçlarıyla doğa gezisine çıkan off-road tutkunu 8 kişi, araçlarının kara saplanması sonucu dağda mahsur kaldılar. 

Sakarya'da off-road tutkunu Ferruh Çelebi (37), Özer Engin (37), Orhan Engin (34), Şenol Şengül (37), Salim Çelik (35), Müfit Ayaz (41), Ali Penver (24) ve Seyfi Dere (24) pazar sabahı 4 arazi aracıyla doğa gezisine çıktılar. Akyazı ilçesi Dokurcun beldesinde ve Bolu'nun Göynek ilçesinde yaylaları gezen 8 kişi daha sonra Taraklı ilçesi üzerinden Sakarya'ya dönmek istedi. 8 kişilik ekibin içinde bulunduğu 4 arazi aracı Kirpi yaylası mevkiinde kara saplandı. Araçlarını saplandığı yerden kurtaramayan şahıslar cep telefonları çekmediği için yardım talebinde bulunamadı. Havanın kararması nedeniyle 8 kişi araçları bırakarak yürümeye başladı. Yaklaşık bir metreyi bulan karda saatlerce yürüyen 8 kişi cep telefonunun çektiği noktada jandarma ve arkadaşlarından yardım istediler. Dağda 8 kişinin mahsur kaldığı haberinin alınmasının ardından Sakarya İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri alarma geçti. Geyve ilçesi Setçiler köyüne giden jandarma ve 112 Acil servis ambulansı şahısların gelmesini bekledi. 8 kişilik ekibin arkadaşları ise köyden bir traktör alarak dağa çıktı. Öte yandan Sakarya Sivil Savunma Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği'de Geyve İlçe Jandarma Komutanlığı'nda hazır bekletildi. Yaklaşık 6 saat dağda mahsur kalan ve donma tehlikesi geçiren off-roadcuların araçlarından üçü traktör yardımıyla saplandığı yerden kurtarılarak Setçiler köyüne indiler. Bir araç ise yaylada bırakıldı. Konvoy halinde Geyve Jandarma Komutanlığı'na gelen 8 kişi de 112 ekibi tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. 

Bu arada kalp rahatsızlığı bulunan bir kişi de Geyve Devlet Hastanesi'nde muayene edildi. 8 kişi ifadeleri alındıktan sonra evlerine gönderildi. 

Arazi araçlarının yaklaşık bir metreyi bulan kara saplanması sonucu dağda mahsur kaldıklarını ifade eden Ferruh Çelebi, "Pazar sabahı spor amaçlı geziye çıktık. Dokurcun beldesi üzerinden Göynük'e gittik daha sonra Taraklı üzerinden Sakarya'ya dönmek istedik. Ancak araçlarımız bir metreyi bulan kara saplandı. Yaklaşık altı saat mahsur kaldık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 11:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?