3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Öfkeli esnaf SESOB'u bastı!

Adapazarı’nda yıllardır tapularını alamayan Katlı Pazaryeri Esnafı, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (SESOB) bastı.

Adapazarı Katlı Pazaryeri’nde dükkanları bulunan esnaflar, parasını ödemelerine rağmen yıllardır işyerlerinin tapularını alamadıklarını söyleyerek, konudan sorumlu tuttukları SESOB’un binasını bastı. Yaklaşık 100 kadar esnaf, ellerinde pankartlarla Katlı Pazaryeri’nden SESOB binasına kadar yürüdü.

Katlı Pazaryeri Dernek Başkanı Hasan Saka, yönetim kurulu üyeleriyle içeriye girerek, SESOB Başkanı Hasan Alişan ile görüşmek istedi. Ancak Alişan’ın yerinde olmaması üzerine Saka ve beraberindekiler, Genel Sekreter Tanju Balcı ile görüşerek, sorunlarını iletti.

Dernek Başkanı Hasan Saka, işyerlerini satın aldıklarını ve parasını da ödediklerini, ancak buna rağmen yıllardır kendilerine tapu verilmediğini söyleyerek, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, SESOB Başkanı Hasan Alişan ve Emlakçılar Odası Başkanı Keramettin Uçak’ın suçlu olduğunu ileri sürdü. SESOB Başkanı Hasan Alişan’la görüşmeden binadan ayrılmayacaklarını söyleyen Dernek Başkanı Hasan Saka, "Esnaflar olarak bir an önce tapu istiyoruz. Biz artık bu yüzden iş yapamaz duruma geldik. Pazaryerinde yolsuzluk diz boyu. Kendimize muhatap bulamıyoruz. Bu bir ihtardır. Bizi herkes dikkate alsın. Esnafın sabrı taşmıştır. Avukat tutarak haklarımızı aramaya başlayacağız. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağız" dedi.

Başkan Saka, 4 yıldan beri sorunlarının devam ettiğini, bugüne kadar 40 kişinin tapu aldığını pazaryerinde ise 800 esnaf bulunduğunu ifade ederek, "Bugüne kadar 120 arkadaşımız parasını ödedi fakat tapu alamadı. Geriye kalanlar ödemeye çalışırken, uygulanan faiz, ödeyecekleri paranın 10 katı oldu. Sorumlular bir an önce akıllarını başlarına alsınlar" şeklinde konuştu.
Görüşmenin ardından esnaflar, eylemlerinin süreceğini söyleyerek SESOB’dan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 15:54:26
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 12:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?